Горещи новини

Наталия Гуркова с болезнена изповед: Децата ми още не знаят как е загинал баща им – вижте как й съобщили за убийството на Джордже Михалевич (СНИМКИ)

Наталия Гуркова с болезнена изповед

9-годишната Джорджия Михалевич и по-малкият й брат Кристиян все още не са запознати с детайлите около убийството на баща им Джордже Михалевич, научи ko4

Черногорският бизнесмен и съпруг на „Мис България“ Наталия Гуркова бе застрелян на кръстовище в Йоханесбург, ЮАР, на 24 септември миналата година, като до този момент местните власти все още не са открили нито извършителите, нито поръчителите.

Последната среща на децата с баща им била на 15 септември. Джордже пристигнал в София, за да изпрати дъщеря си на училище, а сина си на детска градина.

„Не съм им обяснявала как е загинал баща им. Опитвам се да ги предпазя от този шок. През онзи септември животът ми се преобърна… В началото на годината бяхме решили с Джордже, че ще останем да живеем в Европа. Аз живея в България от няколко години, а съпругът ми пътуваше между държавите, но вече беше решил да не живее в ЮАР. От април бяхме в Европа – най-напред в Черна гора, после във Франция, септември бяхме в България, за да изпратим на училище дъщеря ни и малкия на детска градина. Ден след това мъжът ми замина в ЮАР по работа. И ми се обадиха от полицейската служба. Мислех, че сънувам, че се случва нещо нереално, някаква измама… Беше толкова ужасно, не вярвах, че е истина“, върна се към деня на трагедията Гуркова.

На мястото, на което Джордже Михалевич бе убит, майка му Мира Михалевич издигна тази паметна плоча

В последните месец-два вдовицата на Михалевич, която стана водеща на онлайн проекта „Те са“, даде няколко интервюта, но доста умерени. Наталия всячески се стремеше да избяга от въпросите за трагедията и тези от личен характер – за живота й преди, около и след убийството на Джордже. В последното й интервю за сп. „Ева“ обаче Гуркова отвори сърцето си и изля стаилата се в него мъка, но и любов – от онази вечната и неугасимата, която дори смъртта не може да й отнеме.

„Казват, че времето лекува. Предстои да разбера. Сега започвам живота си отначало за втори път. Но вече с две деца, това е разликата. Когато преди 15 години се омъжих за Джордже и взех решение за замина за ЮАР, където той е роден и живееше. Тогава пак започнах отначало, на чисто. Когато си млад и влюбен, е лесно да си вземеш куфара и да заминеш на другия край на света. Както направих и аз, изоставайки своя живот тук, кариерата, в която имах достатъчно работа заради опита и името, което си бях създала“, разказва Наталия.

Първата й среща с Михалевич била в дискотека в ЮАР. Онази нощ е съдбовна за Наталия. Изтощена от дългото пътуване, тя се двоуми дали да приеме поканата на приятелките си, на които гостува, да разпусне заедно с тях из нощен Йоханесбург. Ако желанието й да се потопи в меките завивки на спалнята в хотелската си стая бе надделяло, днес Гуркова нямаше да е вдовица, но нямаше да има и своето най-голяма богатство – децата си.

 

Наталия срещна голямата си любов в Йоханесбург, но сватбата им бе в София

„Джордже е моята голяма любов. Запознахме се в дискотека в Йоханесбург. Бях на косъм да не отида, толкова бях уморена от пътуването. Когато се върнах в България, започнахме да си пишем, а после отидох пак в ЮАР и разбрах, че искам да споделя живота си с този мъж. Пътувахме по цял свят, правихме няколко околосветски пътешествия. После се появиха децата – ражданията им бяха най-щастливите моменти в моя живот“, прелиства радостите от миналото Гуркова.

В Йоханесбург Михалевич й подсигурява живот като на кралица. Живеят в голяма къща с домашни помощници. „Всяко семейство в ЮАР, което има възможности, живее по този начин. Две години преди да се роди Джорджия създадох магазин за бижута. Но след раждането й вниманието ми изцяло бе погълнато от детето. Магазинът продължи да работи още няколко години до преместването ми в България. Бижутата са ми страст. Въпреки, че сега нося много малко бижута, имам своя колекция и обичам да се занимава със скъпоценни камъни“, разкрива Наталия.

 

След смъртта на сина си, свекървата на Гуркова, Мира Михалевич, остана да живее в Йоханесбург. Внуците й Джорджия и Кристиян понякога ще й гостуват в ЮАР. Тази снимка е от юни миналата година. Михалевич и майка му пристигнаха в София за рождения ден на Джорджия

Макар Йоханесбург да е затворена страница за нея, занапред ще й се налага понякога да пътува до града, който за нея първо бе Рай, а после – нейния Ад. „Никога няма да се върна в ЮАР, за да живея там за постоянно. Но така или иначе трябва да пътува понякога, за да може свекърва ми (след трагедията Мира Михалевич отказа да напусне града и да се върне в Черна гора, за да е близо до сина си – б.р.) да вижда децата. Имам и приятели – прекарах десет прекрасни години от живота си там все так.

Много хора ме питат как успявам да запазя след тази трагедия присъствие на духа, спокойствие и стабилност. Не знам, нямам обяснение. Сега съм и майка, и баща. Преди беше лесно да кажа: питай баща си. Сега аз трябва да знам всички отговори. Преди отговарях за възпитанието на децата, а съпругът ми за финансовата част. Сега аз отговарям за всичко. Винаги съм знаела, че съм силна, но го усетих едва, когато се случи най-лошото – загубата на съпруга ми. Това е най-тежкият момент в моя живот и тепърва ще се справям с уроци, които трябва да науча. Никога не съм допускала, че на мен ще ми се случи нещо такова. Позволявам си да плача само пред себе си, и то изключително рядко. Децата не са ме виждали да плача…“, изповяда се Гуркова.

ПИК

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Наталия Гуркова с болезнена изповед: Децата ми още не знаят как е загинал баща им – вижте как й съобщили за убийството на Джордже Михалевич (СНИМКИ)"

Какво мислите?