img
Home / БЪЛГАРИЯ / Ново 20! Забраняват на хората да ползват дърва и въглища! Били вредни!

Ново 20! Забраняват на хората да ползват дърва и въглища! Били вредни!

/
/
/
10048 Views

България отново търпи унижения! От 2018-а година влиза в сила нова евродиректива, според която трябва да бъдат намалени вредните въглеродни и азотни емисии, което от своя страна ще наложи забрана на най-евтиният метод за отопление – дърва и въглища.

Изискванията на Европа са, да бъдат използвани екобрикети с биомаса, но те са много по-скъпи от добре познатите ни въглища, което ще доведе до фалит хиляди български семейства. Според последните анализи, за отоплението на едно средностатистическо семейство с дърва и въглища, са необходими 1200 лв. за зимния сезон, а ако те бъдат заменени с биомаса, цената се увеличава до 1800 лв. или с 50% повече.

Освен че хората ще трябва да харчат повече за отопление или да стоят на студено, тази абсурдна директива ще доведе и до масов фалит на въгледобивните дружества, които така или иначе вече едва кретат. ТЕЦ-ове, големи промишлени предприятия, заводи за цимент и стъкла също ще фалират, защото те използват основно въглища, а новите брикети ще бъдат непосилни като цена, за тяхната работа.

Вместо да се ограничат вредните емисии от автомобили, самолети и други видове транспортни средства, отново се нанася шамар върху най-бедните, които трябва да мизерстват, заради простотията на ЕС.

КО4.бг Ви пита одобрявате ли подобна директива?

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook