Новините на фокус
Home » ЗА МЪЖЕТЕ » Обновяване на банята: как да изберем правилните материали
Обновяване на банята: как да изберем правилните материали

Обновяване на банята: как да изберем правилните материали

Искате да обновите банята цялостно и не знаете какви плочки да изберете ? Искате ли да придадете различен щрих на вашата баня и ви е трудно да изберете плочките, които най-добре отговарят на това, което търсите?

Изборът на дизайн, на конкретна мебел или на оформление при ремонт на банята не винаги е лесен. Едно от най -важните решения е това, което се отнася до избора на плочки, с които да покриете стената или пода на вашата баня, тъй като те ще украсят и на практика изцяло ще определят дизайна и стила, който ще има тази стая.

Към това се добавя и фактът, че в началото тези плочки могат да останат естетични, но с течение на времето и промяната в модата често правят това декорация на къщата, която преди това е остаряла. Ако това, което искате е плочките и естетиката на вашата баня да са дълготрайни, най-добре е да направите правилен и подходящ избор от тях, като във всеки случай обърнете внимание на дизайна и материала на плочките.

Дизайнът на вашите плочки

Дизайнът е основен аспект при избора на плочки за баня, които ще покрият банята ни от горе до долу. Въпреки че първоначално ни се струва, че можем да избираме без ограничения, грешим! Съществуват редица съвети и ключови елементи, които ще ни помогнат да изберем стила, който най-добре отговаря на начина, по който декорираме банята си.

– В зависимост от това как искаме да ремонтираме банята – дали частично или основно, то тук има няколко варианта. Можете да подмените някои плочки, като добавите декоративен ефект или просто да смените душ кабината, да добавите вана или да си сложите нови мебели за баня. Ако искате цялостен ремонт може да бъде необходимо да се консултирате със специалист, които ще ви помогне с дизайна.

– В зависимост от естествената светлина, която влиза в нашата баня. Може да не изглежда така, но светлината, която навлиза в банята ни е съществен фактор, който ще определи как да я декорираме, какви цветове да изберем и в крайна сметка кои са най-подходящите плочки за под и стени. В случай, че навлиза малко светлина, ще е необходимо да изберете плочки в светли и ярки цветове, които да осигурят усещане за чистота и озарение. Също така в случай, че нямате прозорец, то трябва да осигурите хубаво изкуствено осветление за баня.

– В зависимост от размера, разпределението и пропорциите на вашата баня. В повечето случаи размерът има значение и поради тази причина изборът на плочки, които ще са на стените и пода на банята трябва да бъдат съобразени.

Изберете правилния материал

Също толкова важно, колкото избора на цветни плочки, които пасват на цялата стая, е изборът на правилния материал, от който трябва да бъдат направени.

Плочките, с които да преустроите банята, могат да бъдат изработени от различни материали. Керамиката и порцеланът са сравнително евтини материали и тяхната ниско пореста повърхност значително улеснява последващото почистване. Стъклото е материалът, който напоследък е включен в стенни и подови настилки и неговата блестяща текстура внася светлина и чар в банята. И накрая, има и каменни плочки, използвани главно в тези стаи, които искат да осигурят винтидж щрих.

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?