Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Обрат след гаврата: Изплащат обезщетение по 50 000 лева на близките на загиналите край Своге
близките на загиналите край Своге

Обрат след гаврата: Изплащат обезщетение по 50 000 лева на близките на загиналите край Своге

Компанията Бул Инс е готова да изплати обезщетения от 50 000 лева на близките загинали край Своге в тежката катастрофа от миналото лято, научи КОЧ. Вчера стана ясно, че застрахователят е изплатил едва по 10 лева на роднините. Днес от Бул Инс съобщиха, че ще преосмислят решението си и да изплати минималната сума по закон 50 000 лева.

Сумите ще бъдат изплатени на роднините две седмици, след като подадат необходимите документи. Трите документа, които ще трябва да предадат на застрахователя са: смъртен акт, удостоверение за наследници и банкова сметка.

„Правим това заради обществения натиск, който е голям, и дългосрочните интереси на дружеството. Продължаваме да сме убедени в правотата си да изплатим само малка символична сума“, каза изпълнителният директор на застрахователното дружество Стоян Проданов.

Ето и официалната позиция на дружеството:

Официална позиция на ЗД „Бул Инс“ АД

Във връзка с обществения интерес, медийните спекулации и след проведени разговори с Комисията за финансов надзор за установяване на нови обстоятелства, управителният съвет на дружеството взе решение да уважи предявените претенции, като обезщети близките на загиналите в катастрофата край гр. Своге.

Независимо от нашата убеденост в правотата на защитаваната позиция, поставихме моралните норми над юридическите изисквания, защото считаме, че човешкият живот не струва нито 10 лв., нито 50 хил. лв. В тази връзка се обръщаме с молба към всички засегнати лица да предявят своите претенции в офисите на компанията.

Използваме случая, за да поставим отново проблема за необходимостта от строга регулация и контрол при извършване на обществения превоз.

Дружеството категорично заявява, че работи в интерес на своите клиенти и ще реагира адекватно при всяка злонамерена публикация или манипулативно твърдение, уронващи престижа на Компанията.

Призоваваме всички застраховани лица да се обръщат директно към своите застрахователи в случаи на настъпили застрахователни събития, а не да ползват услугите на съмнителни посредници и представители на организации, преследващи личен интерес.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

About Ивана Александрова

Какво мислите?

Ko4.bg във Facebook