Горещи новини

Обрат – убиецът на Митко от Цалапица не е главният заподозрян?

Obrat - ubiecat na Mitko ot Calapica ne e glavniqt zapodozrqn

Възможен ли е пълен обрат по процеса, свързан с убийството на Димитър Малинов от село Цалапица след довеждането на Рангел Бизюрев в България?

Припомняме, че се очаква Бизюрев да кацне тази вечер в 22:45 часа с полет от Мюнхен на летище „София“ и минути след това да бъде отведен в ареста.

После предстои да бъде разгледана мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в Пловдив. Според източници на Plovdiv24.bg той ще бъде изправен пред съда в петъчния ден.

Както вече сме информирали многократно, Бизюрев е привлечен като обвиняем задочно за убийството на Димитър Малинов през юли 2023 година.

Освен за собствената си съдба, Рангел ще бъде отговорен за съдбата и на близнаците Борислав и Валентин Динкови. Той ще бъде разпитан като свидетел по делото им за лично укривателство.

Какво ще стане обаче, ако Рангел реши да проговори и разкаже за случилото се и истината не бъде тази, която знаем през тези 8 месеца, а убиецът на Митко се окаже един от двамата братя?

Plovdiv24.bg научи, че има свидетелски показания, според които извършителят на престъплението е Борислав. Дали обаче такава е цялата истина – тепърва предстои да узнаем.

През цялото това време прокуратурата събираше доказателства, разпитваше свидетели и няколко пъти се опита да стартира процеса за укривателство на Динкови, а ключовият елемент все липсваше.

От друга страна, ако потенциалният убиец не пожелае да дава обяснения пред съдебния състав и не пожелае да признае вината си, то прокуратурата ще трябва да реши как да процедира с него.

За всичките тези месеци сякаш много въпроси останаха без отговор, като например какви са били отношенията между Рангел и Митко или пък между Рангел и братята.

В първите дни след случилото се роднините на Рангел споделяха, че той е бил в приятелски отношения с близнаците, но може ли някой да потвърди това освен те самите?

Според наши източници Рангел и Митко са били познати, но далеч не й приятели. Рангел е живял дълго време в Германия, където е имал приятели и среда. Личността и психиката на Бизюрев остават загадка, но как потенциален убиец би отишъл на море веднага след това? Присъствали в обща компания с него тогава споделят, че той е бил спокоен и поведението му не е било променено.

Изключително важен елемент за цялото убийство е мотивът, който засега също остава неясен. Дали наистина е момичето, което е имало близки отношенения с Борислав и Митко, или пък престъплението е имало друга користна цел от страна на Рангел?

Припомняме, че на 26 март делото на близнаците Борислав и Валентин ще започне отначало с нов съдебен състав. Съдбата на процеса преминава в ръцете на съдия Спасимир Здравчев, досега то се гледаше от съдия Боян Кюртов.

Планирано напускане на съдебната система е причината за оттеглянето на магистрата, а не натиск свързан с делото срещу близнаците.

На последното заседание адвокатът на близнаците Светлана Званчева поиска отвод на съдия Кюртов заради предубеденост. Тогава той отказа това, а от съда информираха, че реално няма направен отвод.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Обрат – убиецът на Митко от Цалапица не е главният заподозрян?"

Какво мислите?