img
Home / БЪЛГАРИЯ / Оковават с вериги 12-годишно момче в с. Микрево: Вуйчо приемен родител инквизира малкия Тодор, твърди майката

Оковават с вериги 12-годишно момче в с. Микрево: Вуйчо приемен родител инквизира малкия Тодор, твърди майката

/
/
/
293 Views

12-годишно момче от село Микрево, община Струмяни, е било оковано за ръцете със стоманено въже и вързано за тавана, научи ko4.

То е висяло цяло денонощие без вода и храна. За шокиращата инквизиция на хлапето алармира неговата майка Гюла Белижанова пред местния в. „Струма“. С нея бе и първият приемен родител на момчето Стефка Терзиева от с. Катунци, община Сандански.

Малкият Тодор им разказал, че бил завързан от неговия по-голям брат Николай. Причината била, че не е отишъл да купи хляб от кварталния магазин. Родната майка на момчето разказа, че от близо година Тодор е настанен при нов приемен родител. Това е вуйчото на момчето Николай, който има и 3 собствени деца. Всички живеят в една стая от има-няма 20 кв.м.

Оковават с вериги 12-годишно момче

Гюла Белижанова разказа: „Имам 6 деца. При мен са двете момичета, за двама от синовете не мога да се грижа, затова са настанени в приемни семейства. Другите двама са вече пълнолетни. Тодор и по-големият му брат Иван през 2011 г. бяха настанени при Стефка Терзиева в с. Катунци. Жената има голяма двуетажна къща и пое грижите за Тодор, когато бе на две години и седем месеца. Много му помогна, грижеше се добре за него. През месец ноември 2017 г. Тодор бе изведен от дома на леля Стефка и бе настанен при брат ми. Оттогава състоянието му се промени. Писала съм жалби до социалния работник в община Струмяни Марияна Маркова с искане Тодор да бъде върнат в къщата на Стефка в Катунци. Но социалният работник отказа. Брат ми получава помощи от 230 лева за това, че отглежда сина ми. Но тези пари той ги харчи за цигари и алкохол. Казвали са ми, че синът ми е бил постоянно оставян само на хляб и вода, даже понякога е спал отвън. Стаята, в която живеят 6-има души, е в окаяно състояние.

Преди три дни, когато Тошко се прибра у дома в с. Микрево, след като е бил малтретиран и вързан за ръцете, ми каза: „Мамо, аз повече не искам да живея при вуйчо”. Не знам какво да правя. Средата, в която живее при моя брат, не е подходяща. Там животът му е в опасност”.

Първият приемен родител на Тодор – Стефка Терзиева, разказа: „Тодор дойде при мен, когато бе на две години и седем месеца. Не можеше да говори, издаваше само някакви звуци. За тези 6години се научи да говори и да пише. Вината да бъде отнет от мен е на социалния работник Марияна Маркова. Разбрах, че тя сега е в пенсия. Искам да поема пак грижите за Тодор. Той е много изплашен. Подлаган е на постоянен тормоз. По-големият му брат Иван, на когото аз продължавам да съм приемен родител, сега е на 16 г. и вече учи в Семинарията. Събрала съм пари и искам да купя къща на името на Иван, когато той завърши Семинарията. В тази къща искам да живее и по-малкият му брат Тодор”, каза Стефка Терзиева. Тя очаква намесата на община Струмяни да върне Тодор.

Лупа

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!