Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » От последните минути: Главният секретар на МВР с нови данни за зверствата в Костенец
МВР с нови данни за зверствата в Костенец

От последните минути: Главният секретар на МВР с нови данни за зверствата в Костенец

Много мащабна, безпрецедентна операция. Взимаме всички мерки, за да може да установим извършителя. Нови сигнали няма, засилено е много полицейското присъствие. 

Няколко периметъра, които сме установили се извършва се проверка на всяка една къщурка, постройка в района и се надяваме да има ефект. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов на извънреден брифинг, научи ko4.

Не са станали експертизите, които категорично да потвърдят, че извършителят е един и същи, но работим по тази версия. Сигурни сме, че убийството е станало вечерта на 14-ти, и че е извършено с двуцевно оръжие 12-ти калибър. Няма следи от влизане с взлом в къщата.

„Относно слуховете, които вървят, че има списъци, искам да кажа, че няма такъв списък, ако има, той е в заподозряния. Хората, които са потърсили съдействие от наша страна са обезпечени“, уточни той.

Ние сме длъжни да вземем всички предпазни мерки, за да бъде гарантирана сигурността на хората. Не изключваме нито един вариант.

Винаги съществува вариант, че е напуснал периметъра. Снощи имаше сигнал, че е забелязан в град, които е много отдалечен. Проверен е сигналът. Не е доказано, макар, че подалият сигнал се кълне, че са разговаряли. Става въпрос за Сандански“, посочи още той.

Във второто убийство няма никаква динамика, няма следи от взлом, затова мислим, че убитият може да е помагал на издирвания.

Припомняме, че осми ден продължава издирването на 43-годишния Стоян Зайков в Костенец. Градът е под полицейска обсада. Зайков е заподозрян за убийството на бившата си партньорка, която беше намерена убита в петък.

В сряда полицията откри и тялото на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на издирвания. Засега не е ясно дали именно Зайков е извършителят и на второто убийство.

Спецчастите претърсват не само в Костенец, но и в околностите.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?