Home » БЪЛГАРИЯ » От Спецпрокуратурата с извънредна новина за стъпилите на родна земя в окови Баневи!
От Спецпрокуратурата с извънредна новина за стъпилите на родна земя в окови Баневи!
От Спецпрокуратурата с извънредна новина за стъпилите на родна земя в окови Баневи!

От Спецпрокуратурата с извънредна новина за стъпилите на родна земя в окови Баневи!

Специализираната прокуратура ще поиска постоянен арест спрямо Евгения и Николай Баневи. Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Днес на летище София задочно обвинените в пране на пари Евгения и Николай Баневи бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура. Предаването на обвиняемите е в изпълнение на издадена от СП Европейска заповед за задържането им.В рамките на разпореденото прокурорско задържане до 72 часа, в присъствието на защитниците им, на Николай и Евгения Баневи ще бъде предявено прецизно обвинение.

Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 престъпления от общ характер: – За ръководене от Николай Банев на организирана престъпна група и за участие на Евгения Банева в същата престъпна група / чл. 321 ал.1 и ал.3 НК/; – За длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на „Полимери“ АД, „Елма“АД,“Химически завод Панайот Волов“ АД и „Топлофикация Казанлък“ АД в общ размер на 84 682 896 лв./ чл. 203 ал.1 НК/; – За избягване установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 231 052 лв. на като управляващи „Полимери“АД, в размер на 1 515 235 лв. като управляващи на „Партнърс комерс“ ЕООД и в размер на 2 623 816 лв. като в управляващи „Елма“АД / три престъпления по чл. 255 ал.3 НК/; – За пране на пари в особено големи размери – 589 811 132 евро и 225 000 лева / чл. 253 ал.5 НК/; – За държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси / чл. 339 ал.1 НК/.

На 7 декември Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд вземане на най – тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Евгения и Николай Баневи.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?