img
Home / СВЯТ / От Ухан долетя много притеснителна вест за коронавируса

От Ухан долетя много притеснителна вест за коронавируса

/
/
/
382 Views

Нов случай на инфекция с COVID-19 бе потвърден в първото огнище на заразата – Ухан, научи КОЧ.

Там нямаше нови случаи от дълго време. Информацията е изнесена от Комитета по здравеопазване на Хубей, съобщават световните осведомителни агенции.

Оттам уточниха, че новият потвърден случай е пациент, който е в тежко състояние. Освен това през изминалия ден в провинция Хубей бяха открити 17 нови безсимптомни носители на вируса, а един случай бе прекласифициран за потвърден.

Китайските власти не включват в общата статистика безсимптомни носители, при които тестовете за нуклеинова вирусна киселина са положителни, но нямат симптоми. Те ги преквалифицират само когато показват симптоми.

Дали новият случай в Ухан е бил асимптоматичен носител, който е започнал да проявява симптоми на болестта, не се уточнява, но се съобщава, че в цялата провинция в момента има само един потвърден случай, пациентът е в Ухан.

В момента 616 асимптоматични носители на вируса остават под лекарско наблюдение в целия Хубей. По време на епидемията в Хубей са регистрирани 68 129 случая на инфекция (50 334 – в Ухан), 63 616 са се възстановили (46 464), 4 512 са починали (3 869 в Ухан).

блиц

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook