img
Home / СВЯТ / Повдигнаха обвинение на жена, защото петелът й кукуригал

Повдигнаха обвинение на жена, защото петелът й кукуригал

/
/
/
236 Views

Семейство от френския департамент Крайморски Шарант заведоха дело срещу съседка и нейния петел, чието кукуригане пречело на другите да спят, научи ko4

Семейство Бирон предявило обвинение срещу Корин Фесо, а също срещу петела й Морис за нарушение на обществения ред. Те смятат, че ранното кукуригане на напереното петле пречи на нормалния сън и нарушава спокойствието им. Бирон смятат да получат 1000 евро, която ще похарчат за благотворителност.

Ситуацията породи обществен отклик и мнозина подкрепиха мадам Фесо и гласовитото й петле Морис. Те смятат, че за една селска местност това е нещо обичайно и няма нищо противозаконно.

На съдебното заседание на 4 юли не се яви нито една от двете страни. В залата бе повдигнат въпросът дали общината е селска или все пак е градска, където кукуригането е недопустимо. Съдът ще се произнесе в началото на септември.

Семейство Бирон не за пръв път застава срещу Фесо. Те вече се жалваха от кукуригането през 2017 г., но доброволци подписаха петиция в подкрепа на пернатия Морис, която събра 155 000 подписа.

Източник: БЛИЦ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!