img

Покъртителна драма: Лекарите извадиха Любчо от утробата на мъртвата му майка, каква е съдбата на 16-годишното момче днес

/
/
/
539 Views
loading...

Спомняте ли си историята за Любчо Еленков? Момчето, който по ирония на съдбата остана кръгъл сирак… След нелепа катастрофа, причинена от пиян шофьор умират родителите му, а той самият оцелява като по чудо. По време на инцидента майка му е бременна в осмия месец, пише „Трафик“.

Лекарите изваждат бебето живо, но то не усеща топлината на майчините ласки и любов, защото след раждането тя издъхва. Липсата на кислород, достигащ до детето и цялостното състояние предричат Любчо цял живот да бъде сирак с детска церебрална парализа. Още от първата глътка въздух м

омчето започва геройската си борба за оцеляване, а спътници в живота му са неговите баба и дядо.

Днес все още борбата на Любчо за по-добър живот продължава. Той вече е младеж на 16 години, по-добре е, има напредък от усилията и упорството, което полага детето и неговите настойници, които се грижат за него.

В момента се събират средства относно нов метод на лечение, при който да бъдат заместени болните клетки със здрави. Манипулациите, които се извършват са скъпоструващи и Любчо отново има нужда от помощта на добрите хора.

Любчо започна терапия в гр. Нови Сад, Сърбия. Тя се осъществява на базата на регенеративната медицина, която използва нов мултидисциплинарен подход, който има за цел да поправи или замени повредени или болни човешки клетки или тъкани, за да възстанови нормалната им функция. Терапията стимулира клетъчния растеж, пролиферация и диференциация (инжектираните клетки имат свойството да се променят в друг тип клетка, като например в клетка на кръвоносните съдове) и по напълно естествен път се възстановява първоначалната функционалност на засегната зона. Няма риск от инфекции или странични ефекти.

Този иновативен метод от регнеративната медицина дава обнадеждаващи резултати за Любчо, изразяващи се в повлияване на повишения мускулен тонус и съответно подобряване на грубомоторните движения и координация. Съвкупно това ще доведе до много по-добри резултати при последващите рехабилитации.

Към този момент всеки, който иска да помогне на момчето за възстановяването му може да направи това чрез следния линк: helpkarma.com

Да се движиш свободно е нещо, за което ние, здравите хора, забравяме да благодарим. Но чрез своето милосърдие и указана помощ може да помогнем благодарността да се изрази от човек, който наистина може да го направи и да погледне на живота с други очи.

Източник: БЛИЦ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!