Горещи новини

„Полицайчета, идвам“: Смразяващи разкрития за стрелбата по униформен в София, Ники Плешивия го загази

Policaicheta idvam za vas

Състоянието на ранения полицай е добро, след като е претърпял операция, каза директорът на СДВР Любомир Николов по повод простреляния снощи полицай.

При получен сигнал за междусъседски сигнал към полунощ се отзовават двама полицаи и единият е прострелян. Другият полицай възпира извършителя с тейзър. Техническото средство, с което са парализирали извършителя, го е спасило.

„Полицаят предотврати голяма трагедия и спаси три човешки живота – неговия, на колегата му и на нападателя“, каза Николов. Раненият униформен е млад полицай, от 6-7 месеца е в системата на МВР и е бил с опитен служител в момента.

Служителите на полицейските сили имат тейзър във всеки един екип за противодействие на насилие, каза още Любомир Николов.

Малко преди полунощ в събота е получен сигнал за междусъседски спор в Нови Искър. Изпратен е екип от двама полицаи – опитен с над 24 години стаж и негов млад колега с около половин година служба. Разбрали, че мъж заплашва, че ще убие свой съсед и опитали да говорят с него.

„Той тръгна. Каза: „Ще се върна след малко“. Връщайки се, видяхме, че извади пушка, зареди я, възпроизведе изстрел“, каза Цветан Найденов, командир на отделение във Второ Районно управление.

Куршумът попаднал в ръката на младия полицай. Опитният му колега го вкарал в патрулната кола, оказал му първа помощ и спрял с колан кървенето. Екшънът обаче продължил:

„Видяхме лицето, че се насочва към нас с думите „полицайчета, сега идвам“. Видях, че е с нож в себе си и прецених, че не трябва да взимам огнестрелното оръжие. Взех тейзър. Временно го парализира за секунди, докато го задържим“, разказа Цветан Найденов.

Извършителят е на 67 години, известен е като Ники Плешивия и е познайник на полицията с предишни провинения. Срещу него досега не е имало сигнали от подобен тип.

„Той е излежал три присъди за различни престъпления. Има грабежи, има противозаконно отнемане на автомобили, има и домови кражби. Така че, това е наш познайник, Ники Плешивия е неговият прякор“, обобщи Любомир Николов.

Прокуратурата вече му е повдигнала обвинения, предстои да поиска постоянното му задържане. В момента той е в болница с белодробна недостатъчност.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "„Полицайчета, идвам“: Смразяващи разкрития за стрелбата по униформен в София, Ники Плешивия го загази"

Какво мислите?