img

Полицай написа книга за изчезването на малката Мади с шокиращи твърдения

/
/
/
276 Views

Родителите на Мадлин Маккан съдят Гонкало Амарал, тъй като ги нарече основните виновници

Детективът Гонкало Амарал, който водеше разследването за изчезването на британското момиче Мадлин Маккан, написа книга за една от най-големите загадки на последните години, която силно възмути родителите й.

Полицай написа книга за изчезването на малката Мади с шокиращи твърдения

Той спечели 400 000 евро от книгата „Истината в Лъжата“, в която защитава тезата, че за изчезването на момичето най-голяма отговорност носят именно родителите.

Амарал твърди че Мадлин е умряла при злополука в неидентифициран апартамент в Португалия през 2007 година и родителите са покрили случая.

Полицай написа книга за изчезването на малката Мади с шокиращи твърдения

Кейт и Гари незабавно го дадоха на съд в Страсбург, за да го спрат да печели пари от изчезването на дъщеря им.

„Ако Гонкало продължава да представя такива срамни твърдения, тогава той ще трябва да се бие, няма да му позволят да се измъкне от това, което каза за тях“, казва източник, близък до родителите.

Книгата, която написа той, бе забранена през 2009 г., а след това започна „акцията“ срещу Амарал. Родителите го осъдиха през 2015 г., но присъдата е била отхвърлена при обжалване и Амарал бе оправдан.

Според официални документи, Амарал спечелил от книгата 342 000 евро в периода 2008-2009. годишно и още 40 000 евро от продажбата на DVD-та. Смята се, че е получил още 22 800 евро от интервютата за изчезването на Мади и че е спечелил повече пари от книгата, когато забраната е била отменена.

Макканови сега отиват в Международния съд, за да избегнат плащането на над 855 000 евро, защото двойката се страхува, че може да закрият фонда,създаден за откриването на момичето.

3-годишната Мади изчезна от апартамент в Португалия по време на семейна почивка през май 2007 г. Мадлин и нейната по-малка сестра бяха оставени сами в стаята, за да спят, докато родителите им вечеряха в ресторант с приятели.

Миналия месец бе установено, че даренията във фонда Мадлин са спаднали до нула през последните 11 години.

„Идеята, че парите все още идват, е погрешна, даренията отдавна са пресъхнали.“ Когато се появи новината, няколко добри хора изпратиха пари, но нищо кой знае какво „, казва източникът.

Фондът „Мадлен“ е основан малко след изчезването й, за да бъде открита и нейните похитители да бъдат изправени пред съда. Сумата от 855 000 евро остава и родителите й планират да платят на частен детектив, ако полицията спре търсенето.

Полицай написа книга за изчезването на малката Мади с шокиращи твърдения

През първите месеци след изчезването във фонда бяха набрани 2 000 000 евро. Следващата година сумата, която влезе в фонда, беше 684 000 евро. Но напоследък приходите са пресъхнали.

През 2011 г. Кейт публикува книгата „Мадлин“, с която спечели 1,140,000 евро. Тя вложи тези пари във фонда.

Кейт и Гари се надяват, че търсенето ще продължи поне още шест месеца. Мади сега щеше да е на 15 години.

Източник: www.blitz.bg

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!