Home » БЪЛГАРИЯ » Помните ли д-р Димитров, който гръмна Жоро Плъха? Вижте какво се случва с него днес!
Помните ли д-р Димитров

Помните ли д-р Димитров, който гръмна Жоро Плъха? Вижте какво се случва с него днес!

Все още не са готови експертизите по обвинението срещу доктор Иван Димитров, който застреля апаша Жоро Джевизов – Плъха през месец март тази година.

Срокът за внасянето на обвинителния акт в съда е удължен до ноември, но при нужда прокуратурата може да се възползва от нова отсрочка, за да завърши разследването. Това съобщи за „Марица“ заместник окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Убийството на Плъха разклати града под тепетата в нощта срещу 2 март 2018.

Тогава Димитров бил сам в апартамента си. Медикът забелязал, че в гаража му свети, а впоследствие осветлението угаснало, но вратата била открехната. Излязъл навън, въоръжен с незаконно притежаван „Волтер“. На вратата на гаража се засякъл с Жоро Плъха, който опитал да избяга, като започнал да замеря доктора с различни предмети, при което последният бил наранен над глезена.

Тогава Димитров започнал да стреля по Дживизов, без да спира, докато патроните в пълнителя на пистолета му привършили. Един от куршумите улучил пострадалия в гърдите, но той успял да избяга и да се добере до мястото, където е намерен на сутринта.

Сигналът за труп върху капака на кола зад сградата на Областната управа бил подаден от граждани. Димитров отказал да съдейства на полицията и прокуратурата и след достигането до него заявил, че не знае за какво става въпрос. След извършен обиск на жилището му са открити още 19 незаконно притежавани патрона.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?