img
Home / БЪЛГАРИЯ / Потрес! 10 години затвор за бащата на бебето, убито при катастрофата с Местан

Потрес! 10 години затвор за бащата на бебето, убито при катастрофата с Местан

/
/
/
643 Views

От прокуратурата съобщиха, че на Юсеин Ахмед се вменява солидарна отговорност, видя Ко4.

От 3 до 10 години лишаване от свобода грозят Юсеин Ахмед баща на 6-месечното пеленаче, което почина при катастрофа между автомобила на Ахмед и Лютви Местан, беше потвърдено от прокуратурата.

Обвинението на бащата е изненадващо повдигнато след 8 месеца от трагичния сблъсък на 14 април, който погуби бебе и причини наранявания на братчето му и родителите в колата. Според Окръжна прокуратура-Кърджали автотехническата експертиза показва, че Ахмед е причинил смъртта на детето си в условията на независимо съпричиняване, допълват от TrafficNews.

Така обвинението е абсолютно същото като това на Лютви Местан или с други думи – на бащата се вменява солидарна отговорност. Припомняме, че Ахмед се е движил по главния път с предимство, водещ от Кърджали към ГКПП “Маказа”, когато в района на с. Загорско, общ Джебел, от разклон със стоп, на който според разследващите, поне на първо четене, Местан не е спрял.

Автомобилът на бащата бива ударен от колата на политика. При управление на моторно превозно средство по непредпазливост е причинена смъртта на шестмесечно дете.

Както стана ясно вече, Ахмед е с взета мярка неотклонение парична гаранция в размер на 2000 лева, докато Местан е на свобода със същата мярка, но в по-голям размер от 10 000 лева. От прокуратурата заявиха в официално съобщение, че разследването по делото продължава. Към момента има изготвена автотехническа експертиза, но от държавното обвинение не са пуснали подробности за настъпване на пътното произшествие.

Обвинението на бащата Юсеин Ахмед и Лютви Местан гласи, че който при управляване на МПС наруши правилата за движение, като допуска причиняването смърт на другиго, се наказва с лишаване от свобода от две до шест години, а в особено тежки случаи – лишаване от свобода от три до десет години. Срокът за разследване бе удължаван четири пъти към днешна дата.

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook