Home » БЪЛГАРИЯ » Появиха се смразяващи кръвта подробности за смъртта на рейнджърката Десислава
Появиха се смразяващи кръвта подробности за смъртта на рейнджърката Десислава
Появиха се смразяващи кръвта подробности за смъртта на рейнджърката Десислава

Появиха се смразяващи кръвта подробности за смъртта на рейнджърката Десислава

Убийството на рейнджърката Десислава Стоянова е било извършено в нощта на 29 срещу 30 ноември. Това съобщиха на брифинг в Пловдивската прокуратура окръжният прокурор Румен Попов и шефът на полицията старши комисар Атанас Илков, както и наблюдаващият прокурор Петър Петров.

Имало е данни, че Светослав Каменов се е срещал последен с нея и е видял последен жива Стоянова. Свидетел – трети човек, е откарал жената от жилището й до дома на бившия рейнджър в Сопот.

През цялото време той се е укривал в село Зверино, област Враца.

Бил е обявен за издирване, но не защото е бил заподозрян за убийството, а защото е бил последният човек, който е видял жива Десислава.

Обвиняемият сам е потърсил връзка със свой познат полицай от Врачанско и го е заплашил, че ако не отиде сам в гориста местност и ако има друг ще му се случи случка.

По първоначални данни според разследващите двамата не са имали любовни отношения. Разследват се обаче всички версии – той да се е опитал да я насили сексуално и други. Основната версия е неуредени финансови отношения.

По данни на разследващите двамата са били приятели. Десислава му е дала автомобила си преди известно време, за да го закара на ремонт. Той обаче го е закарал в автоморга и го е предал за скрап. С оглед на това, че документите на колата не са били в него, а в собственичката, смачканият автомобил не му е бил платен.

Явно вечерта на 29 срещу 30 ноември е ескалирал скандал. Тепърва ще се установява как е била убита рейнджърката, но по лицето й има изключително много синини от побой, а по врата й има синини от душене. Вратът й е бил счупен.

Трупът й бил намерен в шкаф–ракла, който се намирал под леглото. Трупът й е бил натикан там от близо седмица, съобщиха още разследващите.

Светослав Каменов е бил многократно съден. Както БЛИЦ съобщи за подаване на фалшив сигнал за бомба в ДСК, за неплащане на издръжката на детето си, която в последствие е платил, за отклоняване от военна служба, за предизвикване на катастрофа в пияно състояние.

Светослав Каменов е бил изключително подготвен рейнджър. Квалифицират го като човек с умения да оцелява в екстремни ситуации и отлично е боравил с оръжия. Бил е не на една, а на няколко мисии в Ирак и  Афганистан. Последните две е бил обучител на командоси. Той е направил частични самопризнания и сам е завел разследващите до лобното място на жертвата си.

Кристина ИВАНОВА

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?