img
Home / СВЯТ / ПРАШНИТЕ АРХИВИ НА ЩАЗИ: Ето я картата на майор Владимир Путин!

ПРАШНИТЕ АРХИВИ НА ЩАЗИ: Ето я картата на майор Владимир Путин!

/
/
/
800 Views

В архивите на Щази е била намерена идентификационна карта от източногерманската тайна служба на името на руския президент Владимир Путин, който през 80-те години на 20 век е бил агент на КГБ в Дрезден, съобщава германският вестник „Билд“, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Изданието публикува днес снимка на картата, издадена на „майор Владимир Путин“, валидна до 1989 г., върху която са поставени подпис и печат.

Според изданието картата е била намерена сред документи от централата на Щази в Дрезден, отнасящи се до „личния състав и обучението“.

Конрад Фелбер, началник на дрезденския клон на службата, разследваща архивите на Щази, е заявил пред „Билд“, че картата е давала възможност на Путин безпрепятствено да влиза и излиза от централата. По думите му това би улеснило също вербуването на агенти, тъй като не би било нужно Путин да казва на никого, че работи за КГБ.

В коментар на публикацията на „Билд“ говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че съветският КГБ и Щази са били партньорски спецслужби, и изказа предположение, че те може да са обменяли документи за своите служители, разбра КОЧ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook