img
Home / КЛЮКАРНИК / Предложение: 400 лв. ваучер за СПА ако се ваксинираш

Предложение: 400 лв. ваучер за СПА ако се ваксинираш

/
/
/
154 Views

Нова екстра най-вероятно ще се полага на всички здравноосигурени ваксинирани срещу К-19 българи – такова предложение е внесено от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Парите ще се дават под формата на ваучери за 7-дневна СПА почивка на стойност 400 лв. на човек след преминаване на пълен курс ваксиниране срещу COVID-19, разбра Ко4.

Това предлагат от (БСБСПА) в писмо до премиера Стефан Янев, вицепремиера Пеканов и ресорните министри на икономиката, здравеопазването и туризма.

От туристическата организация считат, че въпросните средства следва да бъдат осигурени през националния план за възстановяване и устойчивост или чрез държавния бюджет на страната.

Предвидено е ваучерите да бъдат с продължителност една година и да могат да бъдат използвани за 6 нощувки със закуски и вечери и включени 5 процедури за превенция или профилактика на здравето чрез минерални води, лечебен климат и пелоиди.

Основната цел на идеята е здравният статус на населението да бъде подобрен, заболеваемостта от COVID-19 да намалее и разходите за здравеопазване да се понижат.

„Ваучери за здравна превенция“ е конкретна и ефективна мярка, зад която стоят членовете на Български съюз по балнеология и СПА туризъм – 60 юридически лица, инвеститори и собственици на повече от 100 от най-големите хотелски комплекси в България, най-големите компании – работодатели в сектор Туризъм.

Източник: Монитор

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook