Home » ЗДРАВЕ » Премахва подаграта като с магическа пръчка -облекчава цялостното състояние на болния
Премахва подаграта като с магическа пръчка -облекчава цялостното състояние на болния

Премахва подаграта като с магическа пръчка -облекчава цялостното състояние на болния

Подаграта е сериозна форма на артрит.

Тя не се забеляза, до момента, когато не стане твърде късно. Причината – голям брой пикочна киселина в кръвта. Тези, които имат пристъпи на подагра, изпитват също проблеми с бъбреците. В ставите се образуват киселинни кристали. Те са причина за внезапната болка, паренето, зачервяването на палеца на крака, и т.н.

Подаграта е хронично заболяване, но в комбинация с някои хранителни продукти може лесно да я ограничите без страничните ефекти на стероиди и медикаменти.

Нуждаете се от:

– Куркума
– Ананас
– Джинджифил
– Кисел вишнев сок
– Ананас

Този плод има ензима бромелаин, което помага за намаляване на възпалението. Това се отразява на синтеза на простагландини, елиминирайки по този начин възпалението и отока. Ензимът също разгражда протеините и често се използва в протеиновите диети.

Куркума

Куркумата има свойството да се премахне болката, както и да потисне белтъка, който разширява кръвоносните съдове.

Джинджифил

Той съдържа джинджерол – активен елемент, който е свързан с капсаицина, който пък помага в борбата с различни възпаления.

Кисел черешов/вишнев сок

Вишните намаляват пикочната киселина! Изследвания са показали, че те са особено необходими при лечение на подагра.

Ето какво ви трябва:

– 1 ананас
– 2 супени лъжици куркума на прах
– 3 супени лъжици джинджифил на прах
– 1 чаша черешов или вишнев сок
– Мед
– Блендер
– Стъклен буркан с капак

Начин на приготвяне:

Обелете ананаса и го нарежете. Изцедете сока! Можете също така да включите и стъблото, защото съдържа веществото бромелаин. Ако използвате и стъблото, пуснете ананаса в блендер. Подгответе гладък сос и добавете 1 чаша сок от череши и 1-2 супени лъжици куркума. След това добавете джинджифила и изсипете всичко в стъклен буркан. Напитката може да се съхранява в хладилник в продължение на не повече от 10 дни. Можете да добавите и мед.

След като почувствате атаките на подаграта, веднага пийте от подготвената напитка. Ако сте направили от нея твърде много, я съхранявайте в хладилник за не повече от един месец. Никога не използвайте сушен ананас, защото съдържа огромно количество захар.

Важно е да знаете!

Консумирайте допълнително количество бромелаин само ако атаките на подаграта са наистина непоносими. При всякакви други обстоятелства е по-добре да следвате естествените методи за лечение.

Не забравяйте да споделите тази статия със семейството и приятелите си!

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?