img

Приближен до Петър Дънов разкри негово пророчество: След 2018 г. идва тежката зима, ще има глад, мизерия и смърт

/
/
/
538 Views

Смутните времена край нас изкараха апокрифни пророчества за близкото бъдеще, приписвани на великия Петър Дънов.

Варненец твърди че приживе феноменът е дал страховити предсказания за климатични аномалии, след които ще дойде голям глад, видя КОЧ.

„След 2018 г. ще настъпи голяма криза, глад. Ще има дни, в които хората няма да сложат и залък хляб в устата си“, предупреждавал беловласият пророк. Той още предрекъл, че гражданските войни ще отключат големите земетресения и наводнения. Цели континенти ще потъват.

За всичко това разказва Иван Сугарлийски, родом от Варна. Провокиран от факта, че в края на декември се навършиха 71 г. от смъртта на Дънов той се свърза с Мистериите на Ретро с думите, че всичко което Учителя е казал мотамо се е сбъднало.

„Моя дядо Павел лично е познавал Петър Дънов. Двамата са се тачили, тъй като и са били от варненското с. Николаевка, някогашно Хадърча“, споделя 64-годишният бай Иван. Той много бил слушал от своя роднина за личността, чудесата и предсказанията, които направил Беинса Дуно приживе. Имало обаче и някои апокрифни пророчества, които не били отразени в беседите на Дънов, разкрива Сугарлийски.

Веригата

В началото на XX век на тях са станали свидетели един тесен кръг последователи, които се наричали Веригата. С тях Дънов беседвал след като хората от залата, в която се събирали си тръгнели. Тогава той заедно с още десетина човека отивал в дома на някой от братството и там на спокойствие и „на скромна трапеза обсъждали бъдещето на човека и планетата“.

„В тия мигове в тялото на Дънов е слизал Светия дух. С негова помощ той е получавал видения и мъдрост, с които е можел да ви даде най-точния съвет или да види много напред във времето“, разкрива нови моменти от битието на феномена Сугарлийски.

Една вечер през зимата на 1922 година пред другари Петър Дънов отново влязъл в онова трансгранично състояние между нашия и небесния свят.

„Дядо ми Павел не е бил от най-запалените дъновисти, нито е бил от тесния кръг на Учителя. Но в тази вечер му било разрешено да остане и да слуша. От това, което той ми разказваше приживе, Дънов му е разкрил, че е много стара душа, която има най-много още едно-две прераждания на таз земя. С това обяснение му е позволил да остане, да слуша посланията от Небесните сили, както и да задава въпроси“, спомня си 64-годишният мъж.

В тая година е имало няколко нетипично топли зимни дни. Провокирани от тази аномалия някой от присъстващите попитал Дънов, дали това, пък не е някакво божествено знамение, че в света скоро ще настъпят съдбоносни събития.

Божествена енергия

„Според разказа на дядо ми в този момент основателя на Бялото братството е отговорил, че затоплянето в края на века ще обхване цялата планета. А точните му думи били следните:

„На земята ще настава все по-топло, защото божествената енергия, която иде за обнова на човека и Земята е в пъти повече. Година на осмицата ще е преломна. През зимата хората ще имат странно, нетипично време. Ту дъжд и сняг, ту суша и пек. В годината на Деветката зърното ще се обърне и ще покълне надолу. Птиците ще тръгнат от юг на север, ще има голям глад“, разказва бай Иван.

Той не скри, че през годините много се е чудил какво ли значи предсказанието на Петър Дънов.
„Дънов много добре е познавал вселенските закони на числата и тяхното скрито значение. С 4-ката той е означавал сезона зима, а осмицата която съдържа две четворки – с трудности и големи страдания. За осмицата той казвал още, че е последното число, на което човек може да разчита за помощ, за да си спаси душата. Дойде ли 9-ката, тогава няма мърдане“, припомни варененецът думите на Дънов.

Поличбите

Прелюбопитен факт е, че в свои беседи, които навремето са били публикувани, основателят на Бялото братство е дал още ориентировъчни знамения. Като това, че Велико преселение на народите ще омеша славянската кръв. В резултат на всичко това Старата Европа ще бъде разтърсена из основи.

„Европейските народи ще оголеят и оскотеят – ще изгубят силата си. Тогава ще настане невиждан глад – кокошки, пуйки, агнета, прасета почти ще изчезнат. Но не само това, и хлябът ще намалее – едва дневно ще има по 200-300 грама на калпак“, пророкувал в една от неделните бесени Дънов през лятото на 1917 г.

Относно климатичните промени той видял, че в близко бъдеще половин Европа ще бъде залята от потоп. Ще настъпят и големи изменения в сезоните. Там където има вода, ще стане суша, а където е било суша ще настанат невиждани дъждове и заблатяване.

Последни напътствия

Два месеца преди кончината си Петър Дънов дал последни напътствия към своите настоящи и бъдещи следовници, а информация отново била спусната от невидимия свят. Висшите сили му дали да види, че през идния век ще настъпят граждански войни и бунтове по целия свят, нещо което започва в момента.

„Ще дойдат гражданските войни. Ще се яви голяма омраза между двете класи – крайните елементи. Ще станат големи кръвопролития…. Но който народ е по-близо до Бога, лесно ще мине“, дал надежда за смутните времена пророкът. Той казвал, че тогава Силите небесни, самата Природа ще се възмути. И ще дойдат големите земетресения.

„Където е суша, ще стане вода, а където е било вода, ще стане суша. Които се спасят след тези страдания, ще влязат в Царството Божие, където е безкрайна красота“, обещал в една от беседите си през есента на 1943 г. ненадминатият мъдрец.

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!