Home » БЪЛГАРИЯ » Приятел на младия доктор Марио, който остана завинаги в Стара планина, с разтърсващи думи за смъртта му
Приятел на младия доктор Марио, който остана завинаги в Стара планина, с разтърсващи думи за смъртта му
Приятел на младия доктор Марио, който остана завинаги в Стара планина, с разтърсващи думи за смъртта му

Приятел на младия доктор Марио, който остана завинаги в Стара планина, с разтърсващи думи за смъртта му

„Днес искам да ви разкажа за Марио, който тази неделя щеше да навърши 27 години. Марио е сирак от град Септември, отдавна останал без родителска грижа. Изключително независим, харизматичен и любвеобилен млад човек. Дипломиран от Медицинска академия с отличие, работещ в Спешното на Александровска болница, всеотдаен към здравето на хората, приятелите си и опазването на околната среда“.

Това пише във фейсбук Димитър Димитров, приятел на трагично загиналия в Стара планина лекар Марио Шкодров.

Планинските спасители откриха тялото му вчера в 15.10 часа, а Марио бе в неизвестност от 19.00 часа на 10.12.2018 г.

„Марио омагьосва души и сърца, където и да отиде. Марио е човек, който лоша дума никому никога не е казал, нито пък някого е наранил. Марио е човек, влюбен в планината и ако и да нямаме друга утеха, то поне знаем, че остана високо на място, което обичаше. В един по-добър свят с майка си, баща си и всички върхове.

Шефът на ПСС разкри каква фатална грешка е погубила младия лекар Марио в Стара планина!

Знам, че долу в ниското пред клавиатурките винаги ще се намерят съдници за безразсъдство, безотговорност, самоубийство. Нека да съдят – може и да са прави, но цената не я плащат те, пък той плати с най-скъпото си, а ние плащаме със съвестта си, задето беше сам. Моля, уважавайте паметта му, уважавайте мъката ни и хората, които сеят доброта, талант и любов. Марио е един от тях и горещо ще ни липсва. Всъщност не, той винаги ще бъде вътре в нас, а ние ще се стремим заедно и сигурно да сме поне наполовина толкова нависоко, колкото достигна той за краткия си житейски път, пише още Димитров.

Благодаря на Планинска Спасителна Служба за отдадеността, професионализма и човечността. Благодаря на всички, които ще си спомнят Марио с любов. Благодаря най-вече на теб, приятелю, където и да си. До нови срещи на някой висок планински връх, завършва той.
Блиц

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?