Home » БЪЛГАРИЯ » Прокуратурата повдигна обвинение на мъжа, който уби 70-годишен професор в Пловдив
Прокуратурата повдигна обвинение на мъжа, който уби 70-годишен професор в Пловдив
Прокуратурата повдигна обвинение на мъжа, който уби 70-годишен професор в Пловдив

Прокуратурата повдигна обвинение на мъжа, който уби 70-годишен професор в Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 42-годишния И.С., за умишлено убийство на 70-годишния доц. д-р Стефан Нейков. Инцидентът стана на 2 юли 2018 г. в Пловдив. Пенсиониран доцент от Аграрния университет в Пловдив бе нападнат и пребит до смърт от ревнив съпруг на студентка. Случаят бе разкрит по горещи следи и за часове полицията задържа извършителя.

При разпита станало ясно, че 32-годишната жена от 14 години се мъчела да завърши Аграрния университет. Тя се записала за студентка още през 2005 г., но оттогава все прекъсвала. В понеделник тя и мъжът й примамили доц. Нейков извън града край село Оризаре. Пред очите й съпругът й пребил жестоко преподавателя с бейзболна бухалка. Мотивът – бил убеден, че пенсионерът изнудва жена му за секс, за да не й пише двойки.

От прокуратурата посочват, че убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал.1 т.6 пр.2 и пр.3 във връзка с чл.115 от Наказателния кодекс. Срещу задържания е повдигнато и обвинение за това, че е отнел 14-каратов златен синджир на стойност 747 лева, от жертвата си. По делото са извършени множество разпити на свидетели, изготвени експертизи, иззети веществени доказателства и др. Обвиняемият И.С. е с взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?