Горещи новини

Прокурорското синче от Перник не спира с издънките – потроши целия затвор

Prokurorski sin pernik

Прокурорският син Васил Михайлов не спира да изправя косите на надзирателите в Софийския централен затвор.

Той чупи стъклото в залата за свиждания при едно от посещенията на негов близък, разбра „България Днес“ от свои източници в столичната пандела. Освен потрошеното стъкло, през което се гледат затворник и посетител, Михайлов не спира да се бие и да напада други затворници. В последните месеци прокурорското синче няколко пъти е изолиран в карцера и е ограничавано свободното му придвижване из затвора, защото винаги стават някакви ексцесии.

От Софийския централен затвор и от кауша в Бобов дол вече има няколко оплаквания срещу Михайлов в различни съдилища. Те предстои да бъдат разгледани и да се вземат по-сериозни мерки.

Припомняме, че синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов беше преместен в Бобов дол от Софийския централен затвор през февруари миналата година заради нападения, заплахи и арогантно поведение.

През юни обаче Михайлов отново се върна в затвора в столицата. Почти веднага след пристигането му пернишкият бабаит налетя на бой на един от временно задържаните в пандиза. Част от тези му нападения както в кауша в Бобов дол, така и тези в Софийския централен затвор, са приобщени към делата за побоите, в които е обвинен от 2022 година в Перник.

Миналата година Михайлов-младши освен редовните прояви на агресия към съкилийниците си рисуваше свастики в килията си (виж карето) и подпали едно одеяло. Властите, а и заключените зад решетките вдигат вече ръце от него и не го искат при тях. Михайлов не е желан нито в Следствения арест на „Г. М. Димитров“, нито в Бобов дол, нито в Централния софийски затвор, нито в самия Перник. В първите три случая надзирателите са постоянно на тръни и нокти, а арестантите се страхуват от него. В родния му град също има напрежение, защото създава само проблеми.

В същото време процесите срещу така нашумелия в последно време Васил Михайлов продължават да се трупат.

В началото на декември миналата година в Софийския районен съд бе внесен обвинителен акт срещу Васил Михайлов, син на прокурора Бисер Михайлов, за закани за убийство, отправени към бившата му приятелка Боряна Рангелова.

Това е третият обвинителен акт, който е внесен от Софийската районна прокуратура спрямо Васил Михайлов за извършени престъпления на територията на Перник. Той е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство. По обвинение за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди Васил Михайлов вече е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца затвор условно и 100 часа общественополезен труд – трябваше да чисти пернишките градинки.

В момента делото за заплахата за убийство и побоя над бившата му тече в съда, както и това за зверския мариз над футболния треньор Румен Андонов. В делото за побоя над треньора са приобщени няколко оплаквания от затворите в страната, както и други два случая. Единият е за побой над мъж на детска площадка, а другият е за зверско меле в заведение в Перник. Само преди ден прокурорският син бе закован като извършител на побоя над треньора от показанията на трима свидетели. Делата продължават, но се очаква до лятото да приключат на първа инстанция.

 Дълбае свастики в килията си

Освен че е издълбал дупка в стената на килията си в затвора в Бобов дол, миналата година Васил Михайлов е създал и тези два надписа – единият нацистки – свастика, под която пише „HEIL“, а другият бе име и прякор, гласящ „Васил Ламята – Прокурорския син“.

<img src=“https://cache2.24chasa.bg/Images/Cache/716/IMAGE_17434716_40_0.jpg“ alt=“Нарисуваната свастика в килията

Кадър: Би Ти Ви“ height=“400″ />

Нарисуваната свастика в килията Кадър: Би Ти Ви

 Бащата на Луиза Григорова жертва на бабаита

Бащата на актрисата Луиза Григорова, Красимир Григоров, лъсна в клип, на който се вижда как е удрян от прокурорския син Васил Михайлов.

Григоров и синът му Никола вече бяха разпитани по делото. Сега показания даде съседката. Тя заедно с приятели наблюдавали от жилището си спречкването между Михайлов и Григоров на 24 май 2022 г. пред пицария в центъра на Перник. Васил ударил Григоров и той паднал на земята. Приятелка на съседката заснела случката и после качила клипа в мрежата. Малко по-късно синът на Григоров – Никола, й казал да не разказва за случилото се.

На предишно заседание баща и син обясниха, че Красимир се опитал да разтърве Васил и друг младеж и тогава отнесъл удара. Той не е подавал жалба в полицията. Съседката и нейните приятели викали от прозореца към Васил да не удря Григоров. Васил пък им отговорил, че бил провокиран, защото мъжът ходел след него.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Прокурорското синче от Перник не спира с издънките – потроши целия затвор"

Какво мислите?