img
Home / БЪЛГАРИЯ / Прокурорът с дизела от КТБ онемя от пачките на Арабаджиеви(СНИМКИ)

Прокурорът с дизела от КТБ онемя от пачките на Арабаджиеви(СНИМКИ)

/
/
/
1097 Views

Ще се проверява с какви пари Ветко и Маринела Арабаджиеви са купували коли за автопарка си по разследването за укриване на данъци срещу тях.

Ролс- ройс, бентли, луксозни джипове са иззети при акцията на прокуратурата в петък. Тя продължи до събота сутринта. В Пловдив се наложило да се разбиват помещения с разрешение на съда, защото служителите от фирмите на Арабаджиеви отказали съдействие, обяви зам- главния прокурор Иван Гешев.

За иззетите от сейфове, куфари и кутии за обувки над 10 млн. лева разследващите поискали броячна машина от БНБ.

Пачките на АрабаджиевиДосъдебното производство е в ранен етап и има няколко линии на разследване, обяви наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов.

Кухите фирми под контрола на Арабаджиеви изавали фактури и за дружества, които санират сгради по договори за обществени поръчки. Десетки фирми на семейството ползвали фактури от „липсващи търговци“, без да има реални доставки, за да не внасят ДДС в бюджета. Една от тях платила само хиляда лева за миналата година, а трябвало да внесе 600 хиляди лева. По думите на Гешев, вместо в бюджета, където парите да се използват от социалната система, пачките се трупали в сейфове.

Обиск на Ветко Арабаджиев“На никого не можем да забраним да е ботаг, но да си плащат данъците”, каза зам- главният прокурор.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са във Франция от началото на август. Обявени са за издирване. В ареста е синът им Вълчо и още 5-има души.

Колите на Ветко Арабаджиев

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook