Home » СВЯТ » Прокълнати ли са парите от лотариите? Топ 10 на най-грандиозните милионерски провали!
Прокълнати ли са парите от лотариите

Прокълнати ли са парите от лотариите? Топ 10 на най-грандиозните милионерски провали!

Чудили ли сте се защо милиони американци тайно са пристрастени към лотарията?

Шансът за джакпота в САЩ всъщност е 1 175 223 510! Милионите печалба могат да променят живота на всеки, така че човек винаги би се бръкнал за билетче.

И така, какво бихте направили, ако сте единствения късметлия от 1, 175 223 510 и вашият талон ви донесе несметно богатство. Може би една чисто нова кола, нова къща, пищни ваканции. Давате на семейството си всичко, за което сте мечтали. Ехааа! С толкова пари може да забравите за проблемите!

Това обаче е добрата страна на нещата. На мнозина дори не им минава през ума, че въздействието на новопридобитите богатства ще окажe влияние на хората, който най-много обичат или пък, че те ще повлекат вълна от заплахи – от познати и непознати или ще станете жертви на грабежи и  изнудвания от далечни роднини.

Вижте десетте най-нещастни победители от лотарията подбрани от Ко4, чиито милиони трагично промениха живота им и знайте, че печалбата от лотарията не във всички случаи прави хората щастливи.

10. Уруж Хан – 1 милион долара

46-годишният Уруж Хан от Чигаго се зарича да стои далече от лотарийните билети, но въпреки това през юни 2012 г. си купува един, единствен билет, който се оказва печеливш. Хан заявява, че иска цялата сумата да му бъде изплатена, а не на вноски. Чекът с печалбата му бил изпратен на 19 юли 2012 г. За съжаление на следващия ден той умира от мистериозна смърт. Медиците при, които е откарано тялото му, са на мнение, че няма следи от насилие и смъртта е настъпила естествено.

След настояване на близка роднина на Уруж Хан, полицията прави допълнително разследване. Тогава се установява, че той е погълнал цианид – смъртоносна отрова, но този, който му е дал горчивия бял прах остава неразкрит и до днес.

9. Кали Роджърс – 3 милиона долара

Много 16-годишни момичета са твърде заети в училище и не спорят с родителите, за да отидат до магазина за билет за лотарията. Кали Роджърс обаче знае, че един ден ще спечели и този ден наистина идва.Тя печели 1,9 милиона британски лири (3 милиона щатски долара) в родния си град в Обединеното кралство. Кали започва да харчи парите си за всичко, което може да се сетите – дрехи, партита, почивки, гръдни импланти … и пристрастяване към кокаин.

Шест години по-късно Кали е напълно разорена и прави два опита за самоубийство.След като се възстановява от травмиращия опит, който е придобила, започва работа, за да се грижи за себе си и двете си деца. Горкото момиче!

8. Евелин Адамс  5,4 милиона долара

Евелин Адамс е много рядък случай в историята на лотарията. Тя има толкова много късмет, че печели джакпота два пъти. Общата й печалба е 5,4 милиона долара, а парите печели в две последователни години през 1985 г. и 1986 г. Изключителният и късмет я кара да се пристрасти към хазарта и тя започва да залага на всичко, казиното се превръща в неин дом.След поредица от загуби и лоши инвестиции Евелин е разорена и живее в каравана в гората.

7. Алекс и Рода Тот 13 милиона долара

През 1990 г. лотарийният билет на семейната двойка Алекс и Рода Тот печели 13 милиона долара. Те избират печалбата им да се изплаща по 666 666 долара на година в продължение на 20 години. Нещата изглежда вървят изключително добре за младата двойка.След като харчат като луда в Лас Вегас, се връщат в родния си щат Флорида, за да закупят нов дом и много земя. 16 години по късно те са разорени.

Алекс няколко пъти е арестуван за отглеждане на марихуана и след купища юридически проблеми семейството банкрутира. Те се озовават в малко ремарке, разположено на половин акър земя, без електричество. През 2006 г. семейство Тот са обвинени в укриване на данъци, а Алекс умира в очакване на съдебния процес.

6. Майкъл Керъл – 15 милиона долара

Майкъл Керъл е един от най-младите победители в лотарията в Обединеното кралство. Печели богатството си на 19 години. За един ден се превръща от боклукчия  в милионер. Първоначално започва да харчи богатството си за семейството – купува им нови жилища и подаръци, но по-късно се появяват сериозните му зависимости към крек, хазарт и проститутки – най-малко по четири жени на ден.

Осем години по-късно Майкъл Керъл се завръща към работа си като боклукчия и заявява, че е щастлив. Ние обаче силно се съмняваме.

Уилям Поуст 16,2 милиона долара

Годината е 1988, а джакпотът $ 16,200,000! Спечелен е от г-н Уилям Поуст от Пенсилвания. Поуст обаче не се оказва добър мениджър за парите си. Две седмици след като му е преведена първата вноска от 500 000 долара, той вече е закупил ресторант, дузина коли и самолет. В рамките на три месеца натрупва огромни дългове, но си имал по-големи проблеми от въпроса с разходите. Брат му е арестуван като организатор на неговото убийство и това на шестата му съпруга.

Наивният Поуст е съблазнен от хазяйката си, която го убеждава да и даде една трета от парите, като същевременно е омъжена и го подлъгва да влезе в ужасни бизнес начинания. В крайна сметка е изправен пред съда и подава заявление за банкрут.През 1993 г. споделя пред Вашингтон пост: ”Всеки мечтае да спечели пари, но никой не осъзнава кошмарите, които чукат по прозореца нощем”

Жаните Лий – 18 милиона долара

Жаните Лий е имигрантка от Южна Корея, която преди да удари лотарията в Илинойс през 1993г., работи като перукерка. Тя е различен вид победител,тъй като желанието и е да изхарчи парите за нещо различно от себе си. След като тя и семейството и се местят да живеят в комплекс от затворен тип за милион долара, Жаните дарява по 620 000 долара за редица благотворителни каузи. Била е дарител на политическите кампании на Бил Клинтън и Ал Гор.

Дарява огромни суми на образователната система, затова и една от читалните в Вашингтонския университет по право е кръстена на нейно име. Изглежда, че не всеки полудява след като спечели! Въпреки благородните си каузи, по-късно Лий иска печалбата от лотарията да и бъде изплатена по еднократна схема. Десетилетие по-късно тя е в несъстоятелност. Лий управлява лошо парите си и през 2001 г. тя има 800 долара по сметката си и повече от 2,500 000 долара дългове.

Джефри Дампиер – 20 милиона долара

Когато Джефри Дампиер печели джакпота през 1996 г., обещава да използва парите, за да сближи семейството си, като им купува чисто нови имоти във Флорида. След това инвестира доходите си в гастроном в Тапма и дори взима някои от членовете на фамилията си на работа. Трагедията с него се случва през 2005 г., когато доведената му сестра Виктория Джексън му се обажда по телефона и го моли да отиде в дома й, за да и помогне в проблем с автомобила. Когато пристига, Джефри се сблъсква с Виктория и нейният приятел Натаниел, който опира пистолет в главата му и го връща обратно в колата.

Така той се оказва отвлечен. Похитителят връзва ръцете му с собствените му връзки за обувки и го завежда в задънена и тъмна улица. Тогава Натаниел дава пистолета на Виктория и й казва да стрела по Дампиер. Виктория дърпа спусъка и Джефри Дампиер е мъртъв. Двамата съучастници са заловени веднага, защото семейството на Джефри споделя с полицията, че той е тръгнал към дома на доведената си сестра. Двамата са заловени три дни по-късно и съдени за убийство. Виктория Джексън получава три доживотни присъди през септември 2006 г., а Натаниел Джексън е освободен през 2007 година.

Били Боб Харел Джуниър – 31 милиона долара

Били Боб е свещеник, който преди да спечели зашеметяващите 31 милиона долара през 1997 г., работи като носач на багаж на гарата. След като удря джакпота той продължава да живее скромно. Купува си нов дом и кола – нищо необичайно. Проблемите за проповедника идват, когато започва да дава пари на новооткрити приятели и роднини, които твърдят, че имат нужда от помощ. Две години по-късно Били Боб се оказва сам, защото никой не му връща парите. Разделя се със съпругата си Барбара, заради стрес и финансови неволи. Харел не може да се справи с проблемите и 20 месеца след голямата печалба се самоубива.

Джак Уитакър – 315 милиона долара

Когато Джак Уитакър печели джакпота в Powerball през 2002 г. става човека, спечелил най-големия джакпот с един билет – общо 315 милиона долара. 55-годишният Уитакър от Западна Вирджиния има собствено строително предприятие и притежава богатство от 17 милиона долара преди голямата победа. Той е благочестив и религиозен човек и дарява 10% от лотарийната си печалбата на християнски благотворителни организации. Жената зад тезгяха на тото пункта, от който е закупил късметлийския талон, обсипва с подаръци, купува й къща за 123 000 долара, нов пикап Dodge Ram и й дава 50 000 долара в брой.

Скоро след рекордната печалба неприятностите започнали да заобикалят Джак от всички страни. След по-малко от година крадец разбил колата му пред стриптийз клуб и откраднал 545 000 долара в брой. Парите Уитакър държал в куфар. Скоро след това двамата управители са задържани за обира и са обвинени, че са сипали наркотик в питиета на Джак и след това са го ограбили. След тази случка Джак Уитакър би трябвало да си е научил урока и повече да не носи толкова много пари, но той не го прави. През януари 2004 колата на Джак отново е ограбена. Този път крадците успели да вземат 200 000 долара, но в крайна сметка парите отново са намерени от полицията.

Месеци по късно 18 годишният Джеси Трибъл – гадже на внучката на Джак – Бранди,е намерен мъртъв в дома Утакър в Западна Вирджиния. Съдебният лекар установява, че Джеси е починал от свръхдоза – фатална комбинация от оксидон, метадон, меперидин и кокаин. Само три месеца по-късно същата съдба застига и внучката му Бранди. Тя е намерена мъртва край къщата на неин приятел, седмица, след като семейството и я обявява за издирване. Тялото и е намерено в найлонов брезент, изхвърлено зад изоставен микробус. Все още никой не е обвинен в убийството на Бранди, защото лекарите са категорични, че е предозирала с наркотици. Джак е напълно опустошен след смъртта на Бранди. ”Иска ми се да бях разкъсал печелившия билет”, споделя Уитакър пред репортери по това време.

За съжаление тежките и опустошителни времена още не са приключили за Джак, тъй като към него е предявен иск от казино ”Сизар” в Атлантик сити за 1,5 милиона долара. Казиното завежда иск, за да избегне проверки и да прикрие загубите си. Докато Джак се бори със счетоводителя си да спечели делото, дъщеря му Джинджър е намерена мъртва в Западна Вирджиния. Джак Уитакър доказва, че не дължи пари на казиното, но действителната причина за смъртта на дъщеря му остава загадка.

Говори се, че и до днес Джак живее в Западна Вирджиния, но според слуховете е тотално разорен. 315 милиона долара са изтекли в канала.

Източник: ТРГ

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?