Home » БЪЛГАРИЯ » Промени в Закона за туризма: Скоро плажната ивица на България ще е разделена на две
плажната ивица на България ще е разделена на две

Промени в Закона за туризма: Скоро плажната ивица на България ще е разделена на две

Промени в Закона за туризма ще внесе до месец ресорното министерство, научи ko4. Идеята е националните курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена, например, да бъдат разделени на зони – съответно за забавление и за семеен туризъм.

Южният плаж на Слънчев бряг да остане парти зона, в която дискотеките да работят през цялата нощ. За това настояват от Българската Асоциация на заведенията.

Според депутата от Обединените патриоти Валери Симеонов, който е в основата на Закона за шума, зонирането е невъзможно, тъй като курортите са изградени още по времето на социализма като семейни.

От министерството на туризма пък предлагат с решение на местната власт да се определя в националните курорти до колко часа да се вдига шум.

Големите туроператори работят изключително сегментирано, за това когато говорим само и единствено за национално курорти, да има зониране, за да се предлагат по-целево туристическите продукти, предложи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Според Валери Симеонов, депутат от Обединените патриоти, по принцип може да се обсъди едно такова отделяне на отделни, умишлено създадени, такива места за развлечение, в които да е разрешено озвучаването и след 23 ч. По думите му това е въпрос на бъдеща законова уредба и задължително тези зони трябва да бъдат нови и доста далече от всички населени места, уточнява bTV.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?