img

Професорът, наръфан от питбул в „Овча купел“, показа окървавения си крак (ВИДЕО)

/
/
/
279 Views
loading...

Пред Нова телевизия проф. Иво Панов, председател на Съюза на преводачите, показа снимки от нахапания си и окървавен крак, след като беше нападнат от питбул в столичния квартал „Овча купел“.

Професорът, наръфан от питбул в „Овча купел“, показа окървавения си крак (ВИДЕО)

Питбулът изскача от храстите и атакува домашния любимец на Панов. Той казва, че е тръгнал в друга посока, за да раздели двете животни, след което стопанинът на другото куче извикал след него да се върне, докато го обиждал. „Обясних му, че моето куче е нахапано от неговото, то е стресирано и няма никаква логика да се върна, за да ги „оправим” – според термина на стопанина на питбула”, разказа още проф. Иво Панов. Той казва, че е недопустимо изобщо да има хора, които да обучават кучета, за да ги използват за нападение срещу хората.

Десет минути по-късно и от 50 метра разстояние, след като Панов прави забележка на човека да завърже агресивното животно, той му казва нещо и питбулът тръгва към него. Кучето го събаря на земята и го захапва за крака. По думите на Панов стопанинът на питбула просто прибрал животното си без да направи нищо, за да му помогне. Кучето му, което също е пострадало, в момента също е в лошо състояние и не иска да излиза на разходка.

„Става въпрос за самосъзнание, човек трябва да бъде отговорен, да знае как да отглежда едно животно, да го разхожда и да осигури безопасност на всички”, каза дресьорът Иван Пасков.

Професорът, наръфан от питбул в „Овча купел“, показа окървавения си крак (ВИДЕО)

 „Няма никакви специални изисквания към стопаните, които искат да отглежда опасни породи кучета.  Страшното е, когато хората обучават кучето в това да напада други хора, това е просто неразбираемо”, коментира д-р Марина Иванова, директор на Фондация „Четири лапи”. Тя разказа, че има държави, в които за отглеждането на определени породи кучета има определени изисквания и обучения.

Професорът разказа, че собственикът на животното сам го насъскал да го нападне. До свадата се стигнало, след като питбулът нахапал женското куче на Панов. Той тръгнал да го прибира и стопанинът на питбула се разкрещял грубо след него с думите „простак“ и „кретен“.

„На спринт питбулът тръгна към кучето ми, като живо торпедо беше“, каза пострадалият.

„Неприемливо е в XXI век да има такива хора, които да отглеждат кучета като оръжие срещу животни и срещу хора. Устата му е като на теле – огромна, с огромни зъби“, каза още проф. Иво Панов.

Собственикът на кучето е бил намерен от полицията, съставен му е протокол за предупреждение. Образувано е досъдебно производство.

Източник: www.blitz.bg

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!