Проф. Георги Рачев си каза тежката дума! Ето какво ще е времето на 15-ти септември:

Проф. Георги Рачев си каза тежката дума! Ето какво ще е времето на 15-ти септември:

Чувствително захлаждане и валежи над цялата страна наблюдаваме в момента, но това няма да продължи дълго.

Още днес слънцето се завръща и топлите дни продължават.

Преди да каже каквото и да е за времето над страната професор Георги Рачев по БТВ изказа своето мнение по така обсъждания въпрос:

Кой да бъде националния ни празник?

Утре един изключително светъл празник Съединението на България, който заслужава да бъде национален. Напук на Великите сили България се обединява, обясни той пред Златимир Йочев и Мария Цънцарова.

По отношение на времето професора прогнозира:

Надявам се да вали, но не чак толкова. Оправя се времето – от днес започва затопляне у нас. Очаква ни хубаво време до поне 17 септември.

Лятото не си е отишло за Западна Европа, камо ли за България – Париж, Рим, Лондон ги очакват типично летни температури.

Винаги в началото на септември има такива промени, не нека не забравяме, че един милион българи зависят от агробизнеса и тези валежи, които падат, ще помогнат на културите.

При нас валежите постепенно спират, но не така ще бъде за южната ни съседка Гърция. Там обстановката ще е опасна заради циклон и антициклон.

След опостушителните пожари там, сега сблъсъка между два циклона обещава да ги удави.

200-300 литра на кв. м ще паднат в някои райони на Гърция, прогнозира климатолога.

Той почна да сочи района на Пелопонес.

Тук се намеси Мария Цънцарова, която е новата партньорка на Злати Йочев в сутрешния блок на БТВ. Тя почна да го прекъсва с малко неуместни въпроси.

„Искате да кажете, че там има дъжд ли, за Ръкавите питам?“, пита тя.

„Да“, отговори простичко той.

„А вятър има ли? За едни приятели питам“, продължи тя.

Комбинация от високо атмосферно налягане над България и ниско над Гърция ще донесе това опасно време. Това ще влезе в новините, посочи той.

Лятото не си е отишло, обясни той. Ние ще се стоплим. От друга страна над Европа остава горещо. Имайте предвид, че маслините в Испания вече ги няма.

У нас се настанява топло време с много слънце на утрешния празник и почивен ден и така ще остане поне до 17 септември. Това е идеално време, спиш спокойно, мързеливо отиваш да си изпиеш сутрешното кафе, към 10 часа като Аполон се появяваш на плажа, целия плаж е само за теб.

Прогноза за 15 септември

Без валежи за първия учебен ден, хубаво и слънчево време, обеща и за учениците проф. Рачев.

Също топло и приятно време се очертава и на следващия празник през септември – 22-ри. Приятно време за трите почивни дни около него, без валежи засега, можете да планирате една мини почивка. Топло и приятно начало на есента, валежи под нормата, това обеща синоптикът.

За днес обаче времето си е направо есенно.

Не ми се вярваше, че ще е толкова студено, каза Цънцарова и уточни, че сутринта не е повярвала.

Температурите паднаха с 15 градуса, сметна Рачев. Днес се затопля. Започваме с 25 градуса. Натали Трифонова обеща още 2 градуса от нея, разказа Рачев.

Хубаво е през седмицата по-ниски температури, а събота и неделя по-топличко, коментира Златимир Йочев, който пак се издаде, че мисли предимно за почивките си.

Пловдив

„В Пловдив положението ще е същото, само че с 3-4 градуса по-висока температура. Днес максималните температури ще бъдат 22 градуса, в сряда – 26 градуса, а от четвъртък до неделя – 28-29 градуса“.

Плевен

„Лятото си е тук. Максималните температури са до 30 градуса. Септември месец е перфектен за почивка, а и за агробизнеса. В Плевен вятърът е слаб. Днес и утре ще има малко повече облачета, но после нещата се връщат към типичното хубаво време. Няма да има проблем и с 15 септември“.

Във Варна утре ще вали дъжд – температурата няма да надхвърли 28 градуса.

Ще бъде ли подходящо за море през септември?

Ще бъде идеално да изпратите децата на училище.

Черноморието

По Черноморието днес и утре се очакват краткотрайни дъждове, а на юг – временно интензивни валежи и гръмотевични бури, но в следващите дни ще има затопляне и слънчево време.

„В Слънчев бряг времето ще е хубаво. До 15-17 септември времето ще е идеално. Това е прекрасно време – спиш спокойно, мързеливо, сутрин си пиеш кафето, към 10 часа като Аполон се появяваш на плажа, който е само за теб“.

И слънцето е по-благодатно, коментира Златимир Йочев.

В Златни пясъци температурата в петък, събота и неделя ще е 26 градуса. Малко по-хладно ще е сутринта, но в реда на нещата. Не се очертават нови валежи поне до 15 – 17 септември, коментира проф. Георги Рачев.

Русе и Плевен – лятото си е тук. 30 градуса през деня. През последните 20 години 4 от 5 септември са перфектни и за агробизнеса.

Плевен – централна северна България – слаб вятър и днес утре облачета и нещата се връща.

Лятото не си е тръгнало, каза Йочев.

Ако имате възможност за отпуски сега, сега е времето, посъветва той.

Хубаво ще е времето и на следващия празник 22 септември – Денят на Независимостта на България.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Проф. Георги Рачев си каза тежката дума! Ето какво ще е времето на 15-ти септември:"

Какво мислите?