img
Home / ЗДРАВЕ / Проф. Кантарджиев: Бабини рецепти за гърлобол помагат срещу коронавируса

Проф. Кантарджиев: Бабини рецепти за гърлобол помагат срещу коронавируса

/
/
/
423 Views

„Сутрин, ако се събуди някой с гърлобол, трябва веднага да се направи нещо. 

Може от традиционната ни медицина, което са ни учили бабите – рецептите за гърлото, и ще има ефект.

Да не се чака. За разлика от грипа, който покосява за 2 часа, тази инфекция се развива за няколко дни“, обясни проф. Тодор Кантарджиев от Националния щаб за борба с коронавируса. По негово мнение болките в гърлото и хремата трябва да бъдат директно атакувани с лечение още преди инфекцията да слезе към белите дробове, което може да стане за 4-5 дни. Ако се вземат мерки навреме, може дори да се избегне стигането на инфекцията до дихателната система.

„Мерки веднага трябва да се вземат за гърлото и носа, преди да се е появила кашлицата“, категоричен е Кантарджиев, научи ko4.

„От началото на епидемията в Китай сме казвали, че всяка вирусна инфекция, предавана по въздушно-капков път, преминава през стотици хиляди хора. Така вирусът претърпява развитие, което го адаптира към човешкия вид. Това е вирус, идващ от животно и се адаптира към човека. Благодарение на това вирусът придобива свойства по-лесно да се предава от човек на човек – каза още той.

– Известни са някои мутации на циркулиращия сега в света вирус, който започна като форма S, тя има три генетични разнородности, той мутира и стана във форма L. Това значи, че е станал по-вирулентен и по-опасен, и това може да е причината за голямата заболеваемост в Италия, впоследствие и в Испания“, добави Кантарджиев.

ретро

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook