Новините на фокус
Home » СВЯТ » Проф. Коста Костов от Гърция: Спокойствие, чисто море, безплатни шезлонги, страхотно обслужване, безупречна кухня
Проф. Коста Костов от Гърция: Спокойствие чисто море безплатни шезлонги страхотно обслужване безупречна кухня

Проф. Коста Костов от Гърция: Спокойствие, чисто море, безплатни шезлонги, страхотно обслужване, безупречна кухня

Известният ни лекар проф. Коста Костов е на почивка на Халкидики. В своя публикация във фейсбук той споделя своите впечатления от летуването в Гърция.

„Някъде между Касандра и Ситония съм. Спокойствие, чисто море, безплатни шезлонги и чадъри (достатъчно е да поръчаш една сода, кафе или бира), страхотно обслужване, безупречна кухня. Никъде не се виждат захвърлени остатъци от храна, празни бутилки, камо ли просташки плажни изпълнения от целия спектър на българския фолк-манталитет.

Ресторант „Elia“ на 50 метра от плажа е уникален – обслужване, рибни деликатеси, чистота, усмивки, дружелюбност, здравословна кухня“, пише той.

На  почивка в ХалкидикиСлед това прави и сравнение с почивката на Черноморието и каква е причината да не можем да предложим същата услуга в България.

„Не става реч за дефицит на патриотизъм, а за умение да предложиш същото и в България. И никакви обяснения за всякакви липси могат да оправдаят нелепото печалбарство, което, с малки изключения, е емблема на българския туризъм.

За този нелеп провал не са виновни природни катаклизми или лошата реклама, а всички ние, които допуснахме алчността и егоцентризма да надделеят и този провал да превърне България в туристическа дестинация за социална прослойка от чужди туристи, които идват за да се напият евтино на Слънчака и да въртят гюбеци в нощните клубове.

За финал.

В близкия басейн ме заговаря грък. Пита ме от коя страна идвам. Отговарям с апломб – България. Мълчи 2-3 минути, приближава до мен и ми прави „комплимент“ – Сандански, Тони Дачева, Преслава, Емилия… С това изчерпва своите знания за съседна България. Това е нашият образ за средностатистическия грък, случайно срещнат в съседна Гърция.

Сега всеки от вас да „хване“ първата мисъл, която му хрумва, когато каже – Гърция. Съгласявате се с мен, нали?

На море в ГърцияПС. Помня как изглеждаше Слънчев бряг, сътворен от арх. Никола Николов, и в какво го превърнаха „патриотите“, милеещи за българския туризъм. Бургазлии в този случаи биха казали: гъзлиите разкатаха майката на бургите“, допълва кардиологът.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

One comment

  1. Atanas Dimitrov

    Прав е професора алчността простащината неуважението един на друг кражбите лъжите ни съпътстват желаем за една нощ да забогатеем

Какво мислите?

%d bloggers like this: