Горещи новини

Проф. Рачев: В петък на дамите ще им е студено, но жегите пак подемат. Внимавайте за жълто небе

V petyk na damite shte im e studeno

Днес, ако стискаме много палци, в долното поречие на Марица ще достигнем 38-39 градуса.

А утре навлизат студени фронтове. Но не очаквайте да стане 10 градуса. Но в петък в София ще си е направо хладно с максимални около 21 градуса и на дамите ще има е направо студеничко.

Това коментира пред бТВ проф. Георги Рачев.

Но днес ще е горещо. Има и фини прахови частици. Като излезеш сутрин и видиш, че небето е като на Злати вратовръзката – синьо, значи въздухът е чист. Като е мръсно бяло като роклята на Цънцарова, значи има фини прахови частици. И когато почне така да жълтее небето, значи концентрацията на сахарски пясък е поне 100 – 150 микрограма на кубически метър, обясни синоптикът.

Много е хубаво времето у нас цяла та седмица. Морската вода вече е 23 – 24 градуса. В петък ще превали на морето, но след това се опъва още една топла вълна, та чак до другата неделя. Отново ще има много високи температури. Балканите горят. Подчертавам, че пожароопасността е много голяма, така че не палете огньове. Вчера следобед духна и температурите веднага скочиха, посочи той.

Времето в следващите дни е прекрасно за почивка на море. Пийте си коктейлите, но и водичка, че тя е много нужна, посъветва професорът.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Проф. Рачев: В петък на дамите ще им е студено, но жегите пак подемат. Внимавайте за жълто небе"

Какво мислите?