Проф. Рачев най-после с добри новини: От събота нататък започваме да говорим за температури от 20 и над 20 градуса

Prof Rachev prognoza za vremeto

Слънцето идва в Западна и Централна България идва след три дни, в Източна България още днес. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

„В петък настъпва едно стабилизиране на времето за събота и неделя. От следващия понеделник пак ще вали. В Западната и Централна част на България поемат тези валежи, облаци“, посочи още той.

„На запад ще има много валежи, на изток – повече символика. За почивните дни очакваме много червено. В събота Балканите ще са най-топлото място, защото Сахара напомня за себе си и носи много топлина“, каза климатологът.

По думите му в неделя в Сицилия, Южна Гърция и цялото Егейско крайбрежие на Турция температурите ще са над 30 градуса – 35 градуса. Северна Гърция малко по-спокойно -0 25-26-27 градуса. Температурата на водата се затопля, за да може в началото на седмицата времето пак да се развали.

Май месец сме, каза още професорът и посочи, че така ще е „до второто пришествие.

„Днес и утре, особено в сряда ще имаме ниски температури. След това от събота нататък започваме да говорим за температури от 20 и над 20 градуса. Хладно е до тук, с над 2 градуса е по-ниска температурата от средната за месеца.

Постепенно до края на месеца морето ще се затопля 19-20 градуса. Този южен пренос няма да се усети в тази част на България“, посочи още експертът.

В София в събота може би няма да вали.

Всички абитуриенти и особено абитуриентките да имат по едно наметало, а придружителите по едно чадърче, посъветва климатологът.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Проф. Рачев най-после с добри новини: От събота нататък започваме да говорим за температури от 20 и над 20 градуса"

Какво мислите?