Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » ПРОЧИСТВАЩ мехлем за БЯЛ ДРОБ: Изпих едно бурканче и водя нов живот!
ПРОЧИСТВАЩ мехлем за БЯЛ ДРОБ: Изпих едно бурканче и водя нов живот!

ПРОЧИСТВАЩ мехлем за БЯЛ ДРОБ: Изпих едно бурканче и водя нов живот!

След белодробно заболяване обикновено се случва кашлицата да остане налице, въпреки че заболяването е отдавна излекувано. 

Симптомите на заболяването не са налице, но продължителната кашлица, която може да стане хронична, е знак, че белите дробове все още имат излишък от слуз или дразнещи частици, които тялото иска да изхвърли.

За щастие, народната медицина е богата на отлични природни препарати, които ефективно помагат в такива случаи. Една такава рецепта беше публикувана наскоро с видео презентация на процедурата, след което читателите изказаха много хвалебствени думи, споделиха положителни преживявания и думи на благодарност за споделения опит.

Сред тях можете да прочетете: „Изпих една бутилка и се преродих, много ви благодаря!“; „Благодаря ви много, този сироп беше точно това, от което имах нужда!“

средство бял дроб

Ако и вие имате подобен проблем с кашлица или имате „задух“, този домашен препарат – сироп за прочистване на белите дробове може да ви помогне много. За да го приготвите ще ви трябват само 4 съставки, които са лесно достъпни и можете да ги закупите от почти всеки магазин.

Достатъчно е да използвате две супени лъжици от този сироп на ден и след три дни ще забележите огромно подобрение в състоянието си. Първата лъжица се консумира сутрин преди закуска, а втората вечер преди лягане. Този природен лек помага срещу кашлица, бронхит и ларингит.

сироп за бял дроб

Предпазва от бактерии и вируси, като повишава устойчивостта и защитата срещу тях. С подсилен имунитет тялото има много повече енергия и става устойчиво на почти всяка болест. Именно тази напитка дава отлични резултати.

ПРИГОТВЯНЕ: 

Измерете половин литър вода, за предпочитане филтрирана или изворна. Сложете водата в тенджера и добавете 2 супени лъжици захар. Може да се използва и кафява или кокосова захар, като целта й е да подобри вкуса, но и да служи като консервант, тоест да предпази сиропа от разваляне. Покрийте тенджерата и оставете настрана.

сироп за бял дроб

Обелете 5 големи глави чесън, които общо тежат 200 грама. Известно е, че чесънът е най-добрият естествен антибиотик, който предпазва от респираторни инфекции. Освен всичко друго, той има способността да разрежда гъстата слуз, натрупана в белите дробове.

Тези свойства се дължат на съставка, наречена алицин. Смелете почистения чесън, нарежете го на ситно или просто го притиснете с нож, за да „цъфне“ достатъчно, за да си пусне сока.

лъжица чесън

Обелете около 50 грама пресен корен от джинджифил, а ако е био, го измийте добре в разтвор на сода за хляб и използвайте кората (ако не, задължително го обелете). Нарежете го възможно най-ситно. Джинджифилът има силни противовъзпалителни свойства и също като чесъна помага за по-лесното изхвърляне на натрупаната слуз от белите дробове.

Следващата съставка е куркума, която благодарение на активната съставка куркумин предотвратява появата на хронични белодробни заболявания. Една супена лъжица куркума на прах ще бъде достатъчна за тази рецепта. Сложете тенджерата с водата и захарта на огъня да заври. Щом заври, намалете температурата на най-ниската, след което сложете чесъна и джинджифила.

сироп в буркан

Разбъркайте и покрийте, след което оставете да се готви на най-ниската степен за 5 минути. След това добавете куркумата на прах и разбъркайте. Изключете котлона и оставете съда на котлона за още 5 минути (или продължете да готвите на най-ниската степен).

След това го дръпнете настрана и го оставете да изстине. Прецедете и съхранявайте в стъклен буркан. Добавете няколко резена лимон и охладете.

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?