img
Home / БЪЛГАРИЯ / Първи разказ на оцелял в жестоката катастрофа с 5 трупа на надлез в Пазарджишко!

Първи разказ на оцелял в жестоката катастрофа с 5 трупа на надлез в Пазарджишко!

/
/
/
661 Views

Семейството от с. Ветрен дол е пътувало в „Лада“, като съпругът Димитър бил професионален шофьор – карал е автобус в градските линии, пише „Телеграф“.

Съпругата му работила в Пазарджик и най-вероятно той е тръгнал да я кара на работа рано сутринта. Пътят е бил силно заледен. Точно на надлеза мъжът не е успял да овладее колата и тя се е блъснала в идващ отсреща автомобил „Пежо“. Според очевидци надлезът бил опесъчен само откъм Звъничево, от Братаница към Пазарджик обаче ледът не бил обработен.

Шофьор на единия от двата буса, попаднали в мелето, тръгнал рано на пазар във Велинград. Той сподели, че идващите от Братаница по пътя Пазарджик – Велинград карали много бързо, докато той пъплел с буса с 60 км/ч.

„Ладата беше първата кола, която се завъртя на асфалта и се удари насрещно в пежото“, твърди той. Неговият бус също се завъртял на пътя и бе спрял напречно след удара. Заедно с него пътували още две жени, които се отървали само с уплаха. В ладата пътувала и близка на загиналото семейство, която била откарана с тежки травми в пазарджишката болница, където по-късно починала.

Според неофициалната информация жената е работила в администрацията на областната държавна болница в града.

Семейството, което пътувало в пежото, също е загинало. Мъжът и жената са били на около 60 години от близкото с. Братаница. Ударите между автомобилите са били толкова тежки, че пожарникарите са рязали ламарините, за да вадят телата на загиналите.

Чухме сирените на линейки и пожарни да вият в селото. Беше някъде към 7:15 ч, споделиха местни хора от близките до мястото на трагедията къщи. И хората твърдят, че асфалтът на надлеза е бил заледен. Отдолу минава жп линията София-Пловидв и става страхотно течение на моста, от което се заледява асфалтовата настилка.

Източник: БЛИЦ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook