Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Първородната дъщеря е женска копие на бащата: Ето от кой родител наследяваме зъби, очи, структура на тялото
Първородната дъщеря е женска копие на бащата: Ето от кой родител наследяваме зъби очи структура на тялото

Първородната дъщеря е женска копие на бащата: Ето от кой родител наследяваме зъби, очи, структура на тялото

Смята се, че първородната дъщеря винаги ще бъде женска версия на бащата и според експертите ние  наследяваме качеството на зъбите, структурата на тялото, цвета на очите от определен родител.

Експертите са сигурни, че гените работят точно на този принцип.

Децата наследяват формата на носа, зоната около устните, големината на скулите, ъгълчетата на очите и формата на брадичката.

Това са ключовите области, които се подчертават по време на разпознаването и възприемането на лица, така че ако тези черти на характера са подобни на някой от вашите родители, трябва да сте чували много пъти: „Ти си същата като майка си!“ или „Фотокопие на баща ти!“.

Гените на майката обикновено са 50% от ДНК на детето, гените на бащата също са 50%. Мъжките гени обаче са по-агресивни от женските, така че са по-видни.

Така че обикновено има 40% активни женски гени и 60% активни мъжки гени. В допълнение, тялото на бременната жена идентифицира плода като „чуждо тяло“.

За да спаси бебето си, майката трябва да намери мир с гените на агресивния баща (понякога с цената на собствените си гени).

ПОЛ НА БЕБЕТО:

Полът на бебето зависи от мъжа. Ако човек има повече сестри в семейството си, той ще има дъщери, а колкото повече братя има, той ще има синове. Разбира се, има и изключения, но това е най-честият случай.

КАЧЕСТВО НА ЗЪБИТЕ:

Ако бащата има проблем със зъбите – децата ще имат същите проблеми. Тук гените са категорични – ние наследяваме качеството на зъбите от бащата.

ИНТЕЛИГЕНТНОСТ:

Дъщерите ще наследят интелигентността и от двамата родители, докато синовете ще имат интелигентността на майката. Въпреки това, само 40% от майчиния интелект се наследява, останалата част се придобива през живота. Така че работете, работете и отново работете върху себе си!

ПСИХИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ:

С възрастта качеството на спермата намалява. Поради това възрастните хора могат да предадат мутирали гени на децата си. Това увеличава риска от психични заболявания, аутизъм, хиперактивност или биполярно разстройство, ако бащата е на по-голяма възраст.

Мъж на всяка възраст, ако има коронарна болест, има вероятност да я предаде на синовете си. Ако мъжът се е борил с безплодие, зачеването е ин витро, тогава синовете вероятно ще имат същия проблем.

ДЕБЕЛИНА:

Теглото на децата ще зависи единствено от майката. Щом майката е дебела и децата ще бъдат. Ако майката е слаба, и децата ще са слаби.

ВИСОЧИНА:

Височината се влияе повече от гените на бащата, отколкото от майката. Има обаче две измервания:

Ако имате син, вземете височината на майката, добавете тази на бащата и след това още 5 см към тази сума. Разделете сбора на две и ще получите ръста на сина си. Разбира се, има изключения, но това е общата средна стойност.

Ако имате дъщеря, добавете височината на майката към височината на бащата и извадете от сумата 13. Разделете на 2 и ще получите височината на дъщеря си.

ЦВЯТ НА ОЧИТЕ:

Кафявият цвят на очите е доминиращ. Ако единият родител има кафяви очи, а другият има сини очи, най-вероятно детето ще има кафяви очи. Не е изключение детето да има светлокафяви очи, въпреки че и двамата родители са синеоки.

КЪДРАВА КОСА:

Ако и двамата родители имат къдрава коса – и детето ще я има. Ако единият родител е с къдрава коса, а другият с права коса – шансът детето да наследи права или къдрава коса е 50-50, но е много възможно да получи вълниста коса.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?