img
Home / БЪЛГАРИЯ / Разбра се как е била пробутана в учебниците скандалната приказка за „детска полиция“

Разбра се как е била пробутана в учебниците скандалната приказка за „детска полиция“

/
/
/
284 Views

Читанката за 3 клас, която провокира обществото с приказка за детска полиция, е одобрена за преподаване през миналата година.

Според процедурата комисия разглежда учебника първоначално и ако бъде одобрен, както е станало в случая, той се изпраща за мнение до всички учители в страната, които преподават в съответния клас.

Това съобщиха от пресцентъра на МОН, научи ko4.

„Не сме получили нито едно негативно становище срещу този учебник или текстове в него“, посочиха от просветното министерство.

От там уточниха също, че в учебната програма няма изискване въпросното произведение – „Новият закон“ от Кристине Ньостлингер, да присъства в читанката.

Решението тази приказка да стане част от съдържанието е изцяло на авторския колектив – С. Здравкова, Т. Власева, Ю. Спиридонова, В. Славова. Изданието е на „Анубис“.

Съдържанието на приказката „Новият закон“ породи негативни коментари в социалната мрежа за това на какво тя учи децата и в контекста на притесненията, че под различна форма се прокарват чужди интереси и виждания у нас за детското възпитание.

Въпросът е чувствителен и заради темата за Стратегия за детето, която разбуни обществото и която е замразена по разпореждане на премиера Бойко Борисов, докато по нея не се проведе широко обществено обсъждане.

Източник: БЛИЦ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!