img
Home / БЪЛГАРИЯ / Рекетират българите да купуват най-скъпия ток в Европа

Рекетират българите да купуват най-скъпия ток в Европа

/
/
/
115 Views

Короновирусът удари енергийната борса, научи ko4.

Никой не се опитва да диагностицира това заболяване там и то да бъде сложено под карантина. А точно обратното. Това заяви пред Lupa.bg ядреният експерт инж. Георги Котев по повод високата цена на тока на енергийната борса.

„Вместо да намалят цената, те ще променят Закона за енергетиката. Никой на кръглата маса в Народното събрание, провела се миналата седмица от Комисията по енергетика, не повдигна въпроса защо цената на борсата е най-висока. Трябва да се установи причината и чак тогава, ако има нужда, да се промени закона. И сега всеки е свободен да си наеме търговец и да отиде на борсата”, обясни ядреният експерт.

„Управляващите лицемерно твърдят, че причината за принудителното изпращане на хората на енергийния пазар ще донесе стабилност. Това е все едно насила да ви накарат да отидете в командировка в Ухан и да ви кажат, че това е полезно за вашето здраве”, посочи инж. Котев.

По думите му за 4-5 години постепенно ще се накара и последния българин да си купува ток от борсата на най-високата цена в Европа. И критерий за това ще бъде мощността, на която домовете са присъединени към съответното електро-разпределително дружество (ЕРП). От 1 юли т.г. над 3000 домакинства ще бъдат изпратени на борсата заради това, че жилищата им са присъединени на мощност от 50 и повече киловата.

За да се отиде на борсата, трябва да си намерим търговец, който да се е регистрирал там. Той ще купува електроенергията от борсата и след това ще ни я препродава срещу комисионна. След като се сложат и държавните такси, ние ще купуваме ток вече не за 20 стотинки за киловатчас, а за 25 и 30 стотинки, обясни експертът.

Лупа

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook