Горещи новини

Рецептата на дядо Влайчо с квас топи тумори

Receptata na dqdo Vlaicho s kvas topi tumori

Легендарният пророк и лечител дядо Влайчо не е между живите вече 42 години, но рецептите му продължават да помагат на мнозина в борбата с най-коварните заболявания.

Самата Ванга казвала на приближените си, че той е по-силен от нея, а Петър Дънов направо го боготворял. За зла участ обаче дядо Влайчо живял в годините на комунизма и много от чудесата му останали тайна. Историите за него се носели от уста на уста. Той лекувал и пророкувал еднакво успешно, спомнят си съвременниците му.

Въпреки че не записвал рецептите си, десетки години по-късно много от излекуваните българи споделят какво им е предписвал. Повечето методи за лечение на пророка от Коньово, Новозагорско, са прости, но са помогнали на много хора. Една от най-известните от тях се прилага при външни тумори. В годините, когато не са съществували днешните терапии и лекарства за една от най-тежките болести на столетието, той съветвал своите пациенти да налагат туморите само с лапа от пресен домашен квас. И нищо повече. Квасът се захваща от брашно и вода и всеки може да го отглежда вкъщи.

Повечето от рецептите му са кратки и включват едва две-три съставки.

По чудодеен начин в ума на Влайчо се появила и още една рецепта за рак, но този път за левкемия. Той казал на един болен, че всичко, което трябва да направи, е да залее една чаена лъжичка пелин с вряла вода. Сместа се прецежда, след като изстине, и се пие от нея всеки ден по три пъти. Дозата е 50 г и се взема преди хранене. След това обаче трябва да се диша дълбоко поне 20 минути.

Той бил привърженик и на един средновековен метод за избавяне от заекването. Съветвал родителите на деца с такъв проблем сутрин да им дават по едно просено зърно. То се слагало под езика. Малчуганите трябвало да се опитват да говорят с него през цялото време.

Пророкът от Коньово успял да намери лек и за един тежък проблем, особено в последните десетилетия – алкохолизма. Влайчо имал прости наставления за болните – да пият сутрин и вечер по една чаша чай от хмел. Важно било обаче терапията да продължи дълго време. Има още един бич на нашето време и това са проблемите с храносмилането.

Заради лошите продукти и стреса все повече хора се оплакват от газове и киселини. Преди повече от 50 години Влайчо е намерил лек за тези болежки. Достатъчно било да приемаме всяка сутрин по 1 чаена лъжичка от следната смес: равни количества мед и канела. За обща профилактика, тонус, добър имунитет феноменът съветвал сутрин да приемаме смлян лимон с вода и малко мед 30 минути преди хранене.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Рецептата на дядо Влайчо с квас топи тумори"

Какво мислите?