img
Home / БЪЛГАРИЯ / Румен Радев призова: Българи, не позволявайте да наложат нов локдаун!

Румен Радев призова: Българи, не позволявайте да наложат нов локдаун!

/
/
/
141 Views

Румен Радев призова българите против нов национален локдаун, видя Ко4!

Да не позволим да ни бъде наложен нов национален локдаун и хиляди хора отново да останат без работа и без препитание. Това призова президентът Румен Радев в официално обръщение към българите.

Румен Радев призова българите да бъдат отговорни

Днес държавният глава се срещна с лекари от Спешна медицинска помощ в София и се увери, че положението е наистина сериозно. Страшната ситуация с пандемията обаче, по думите му, се утежнява още повече от опитите на политически субекти да всяват смут и напрежение, за да попречат на изборите и на нормалното функциониране на държавата.

„Към България има хакерска атака на високо ниво. Вредите, които се нанасят седмици преди изборите, са явни и трябва да се борим с тях. В същото време обаче не бива и за миг да допускаме пандемията, която се разраства с чудовищни размери, да бъде изпусната. Това ще е страшно.

Затова призовавам всички българи, без значение от цвят и партия, да спазват мерките. Нека да бъдат бдителни към себе си, към близките си и към непознатите дори. Нека да го направят и да не позволят да бъде наложен нов локдаун. Видяхме колко хора останаха без работа, колко фирми фалираха миналата година“, заяви Румен Радев.

Президентът смята, че ваксинацията е най-доброто решение в момента, но разбира се, всеки има правото на личен избор за това.

Ако има нещо задължително, то това е спазването на най-елементарните, но жизнено необходими мерки като социална дистанция, стриктна лична хигиена и носенето на необходимите за целта маски – особено ако хората не са ваксинирани, пише informiran.net.

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook