Home » ЗДРАВЕ » Руски лекар дава рецепта с кромид лук при проблеми с щитовидната жлеза!
рецепта с кромид лук при проблеми с щитовидната жлеза

Руски лекар дава рецепта с кромид лук при проблеми с щитовидната жлеза!

Щитовидната жлеза – всички знаем колко важна е тя.

Небезизвестният руски лекар от град Санкт Петербург в Русия – Игор Князкин откри идеалното средство за нея. Единствената съставка от която се нуждае тя, това е червеният лук.

Многобройните ползи от лука са добре известни, убива бактериите и микробите, почиства кожата. Той е изключително богат на витамин С, фолати, калий, манган, фибри, витамин В6 (фолиева киселина). Съдържа противовъзпалителни, противохолестеролни, противоракови и антиоксидантни съставки като кверцетин.

Освен това е изключително полезен при проблеми с щитовидната жлеза, разбра Ко4.

Представяме на вашето внимание отличното домашно средство, което значително ще подобри функцията на щитовидната жлеза.

Ето какво трябва да направите:

Подгответе една средно голяма глава червен кромид лук.

Преди лягане разрежете червения лук на две половини. Използвайте тези половинки за масаж на шията с леки кръгови движения, особено в областта на щитовидната жлеза.

Направете компрес. Оставете лука да действа през нощта, така че не си мийте шията преди лягане. Луковият сок стимулира работата на щитовидната жлеза.

Предлагаме ви и една бонус рецепта с кромид лук:

Кромид лук при болка в ставите

Лечителката Джуна също е оставила рецепти с кромид лук за лечение на разнородни оплаквания. Може би най-популярната е за болки в ставите и шипове. Съставките й са 3 части боров катран и по 1 част нишандър и кромид лък. Ако използвате опаковка от 100 мл боров катран, към него следва да се добавят 30 г нишандър на прах и 30 мл прясно изцеден сок от лук. Съставките се смесват и с тях се правят компреси върху болните стави.

Препоръчително е преди да се използва лековитата смес, третираните зони от тялото да се намажат със свинска мас, за да не изгори кожата от приложението на катрана.

Необходимо е поне 2 или 3 пъти да се налагат болезнените стави, докато се усети пълно облекчение.

Източник: ТРГ

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?