img
Home / СВЯТ / Само ако знаехте това, никога нямаше да махате паяжините – вижте за колко неща помагат!

Само ако знаехте това, никога нямаше да махате паяжините – вижте за колко неща помагат!

/
/
/
381 Views
loading...

Паяжината има невероятни лечебни свойства, научи Ко4!

Знаете ли, че паяжината, която паякът така усилено плете, има лечебни свойства? Това е един уникален природен лек за бързо и ефективно лечение на всякакви гнойни и трудно зарастващи рани – от порязвания до ухапвания. Освен това лечението е ефективно дори при тежки заболявания и в случаи, когато антибиотиците не помагат.

Ако приложите паяжината върху раната си, тя ще спре кървенето.

Болката в ухото може да се успокои, ако приложете предварително преварено розово масло с паяжина. Мрежата може да се използва за лечение на малария. За това съберете две снопчета от нея с големината на лешник. Прилага се едното снопче преди атаката и второто – непосредствено след нея.

За да излекувате катаракта, се процедира, както следва: събирате 30 броя паяци от вида „кръстоносец“, заливате ги със зехтин или слънчогледово олио (50 мл) и ги оставяте на слънце в продължение на 30 дни. След това прецеждате през тензух и намазвате окото си с четка с мек косъм. Мажете по два пъти на ден до два месеца.

В древната медицина, когато все още не са се използвали съвременните лекарства, паяжината е заемала достойно място в арсенала на лечителите. Лечебните свойства на паяжината се дължат на веществото лимфен, което е основен елемент в имунната система на човека.

Достатъчно е да наложите паяжината върху раната и да я задържите там за известно време. Лечебният процес ще започне точно пред вас: температурата ви ще падне, ще се намали подуването около болното място, болката ще отшуми, а след това ще усетите как самата рана диша. Старайте се при тази процедура паяжината по възможност да остане непокътната.

Не е необходимо паяжините да бъдат абсолютно чисти от треви, листа и боклуци, тъй като има опасност да се разруши тяхната структура. Това, което трябва да правите винаги, е да отстраните остатъците от насекоми. Те не трябва да бъдат по мрежата.

Обърнете специално внимание на факта, че е необходимо на “паяженото гнездо” да се увие в посока на часовниковата стрелка, така засилвате лечебната му сила. Друга тънкост: събирайки паяжините, трябва мислено да се извините на паяците, защото рушите дома им; Не забравяйте да им благодарите, когато раната ви е оздравяла.

В тибетската медицина, раните се лекували с паяжина върху хляб, тъй като тя не на последно място е антисептик и кръвоспиращо средство.

В Сенкевич често използвали трохи, но най-ефективната смес била с прах от кората на растението Калина или листа на Бергения (Монголски чай).

Споделете този материал с приятелите си. Определено ще им бъде интересно да научат нови неща за света около тях.

Източник: От баба

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!