Home » KO4 STORY » Светът никога не е познавал по-голям лъжец от Жан-Клод Романд (СНИМКИ)
Светът никога не е познавал по-голям лъжец от Жан-Клод Романд (СНИМКИ)
Светът никога не е познавал по-голям лъжец от Жан-Клод Романд (СНИМКИ)

Светът никога не е познавал по-голям лъжец от Жан-Клод Романд (СНИМКИ)

Светът никога не е познавал по-голям лъжец от Жан-Клод Романд. Ако обаче не знаете подробности, най-вероятно бихте могли да се хванете на историята, която би трябвало да е добре филмирана и направена в холивудски стил, а вместо това се радва на локалното внимание на френското кино. „The Adversary“ разказва неговата история и гарантираме, че е по-впечатляваща, отколкото бихте подозирали. Версията на тази личност е, че работи за световна организация, опитваща се да направи света много по-добър.

Той е успешен бизнесмен има редица заслуги и както сами се досещате, когато една лъжа се повтори повече от 100 пъти, може да се превърне в истина. Жан обаче я повтаря около милиард пъти, за да стане абсолютна истина. Нека започнем от самото начало. Роден е във Франция, прекарва детството си в тихо селце Клерво-ле-Лакс и честно казано се е радвал на много спокойно и щастливо детство. Майка му често се разстройвала от пакостите, което накарало малкия Жан да се научи да цени родителите си, лъжейки ги. След завършването на гимназия, той отива да учи в Лион, но там нещата не потръгват и само след един семестър, човекът напуска университета по „здравословни причини“. След това започва да учи медицина, но бързо се проваля още през първата година, като пропуска един от важните изпити.

Светът никога не е познавал по-голям лъжец от Жан-Клод Романд (СНИМКИ)

На следващата година е имал възможност да го вземе, но решава, че няма смисъл. Вместо това казва на своите приятели, че го е минал. Никой не обърнал внимание, че името му не излиза в списъка с останалите изпити, а през следващите 12 години, всеки септември, Жан ще се появява сред първокурсниците и ще се преструва на нов студент.  Тук идва и забавният момент, всяка година, този студент ще събира лекции от приятели, записки и дори ще се появява на изпитите в края на годината. Много дълго време, мнозина дори не подозират, че новият студент не е дори студент. След като дошъл нов ректор по медицина, Жан трябвало да смени версията и да напусне университета.  Повечето хора започват да работят след университета или поне се опитват да не си губят времето, когато стане ясно, че нямат възможност да се справят с образованието си. Жан има друга стратегия, вместо да работи като всички останали, той си измисля работна позиция.  Заявява, че е изследовател в организация, наречена Световна Здравна организация и е позициониран в Женева. И когато не работи в Женева, работи в Дижон като лектор.

Светът никога не е познавал по-голям лъжец от Жан-Клод Романд (СНИМКИ)

И понеже версията трябва да бъде издържана, той често се разхожда именно около сградите на въпросната организация. През по-голямата част от времето събира всички листовки, списания и рекламни материали на организацията и ги оставя в дома си. Освен това често има „командировки“. Как да отидеш на командировка, след като няма къде да бъдеш и никой не те търси, ЗАЩОТО НЕ РАБОТИШ ЗА НИКОГО? Не може да се плашите, Жан го е измислил. Той отива в хотел близо до летището, прекарва няколко дни и след това купува подаръци от безмитната зона, за да се прибере обратно.  Сега ще се запитате, какво прави един човек с всичкото време на света, след като не работи? Жан е човек на природата и обикаля парковете в различните градове, почива си и поддържа лъжата, че работи целодневно. Не си мислете, че е лесна работа. Трябва да прекарате доста време в размишления и създаване на версия, която може да издържи всичките абсурди. Най-важното е, че дори съпругата трябва да бъде добре заблудена и принудена да не звъни в офиса, поради простата причина, че има много работа.  Абсурдът продължава цели 18 години.

Светът никога не е познавал по-голям лъжец от Жан-Клод Романд (СНИМКИ)

Всички вярват от семейството и съпругата му до най-близките му приятели. Добре, а откъде идват парите? Жан продава един апартамент с жена си, използват нейната заплата и най-важното – финанси, събрани от приятели и роднини, които вярвали, че правят инвестиции в различни фондове и акции, поддържани от едноименния лъжец мусю Романд.  И както балканският синдром е показал отдавна, рано или късно яйцето ще опре в задника и тогава трябва да се взимат по-сериозни решения. Яйцето в този случай е бил тъста на Романд. Човекът заявил, че му трябват малко пари от напудрените фондове. Няколко седмици по-късно е открит мъртъв. Паднал по стълбите и починал на място, а свидетел бил именно Жан. Малко по-късно, тъщата решила, че няма нужда от толкова голяма къща, продава я, купува си по-малко жилище и с останалите пари продължава да инвестира във фондовете на лъжеца.

Само 4 години по-късно, любовницата на Жан, разбира се, има любовница, все пак с толкова свободно време, та тя поискала своите 900 000 франка, които също инвестирала. Жан, ти си машина! По същото време, много от неговите приятели продължавали да душат и да нищят историята, защото мнозина вече се съмнявали в бляскавата работа и потекло. Положението било следното, няма пари, няма работа, няма и бъдеще, следователно остава вариантът със самоубийството!

Светът никога не е познавал по-голям лъжец от Жан-Клод Романд (СНИМКИ)

 

С 2000 франка, той решил да си купи пистолет, заглушител и газова бутилка, като поискал всичко да бъде опаковано като подарък. Не сме сигурни кой идиот би продал нещо в такава конфигурация, но нека не забравяме, че французите рядко блестят с интелект.  На 9 януари вечерта, Жан убива своята съпруга в леглото им и след това я оставя да се преструва на заспала. На следващата сутрин, лидерът в организацията гледа децата, закусват и прекарват деня в гледане на детски. Слага ги в леглото и ги убива с изстрел в главата.  Единствените останали, които могат да разобличат негово величество са родителите му, които между другото много се гордеели с него и любовницата му, която си потърсила парите.

Качва се Жан на колата и отива да види мама и тате, след хапване, вади пистолета и ликвидира и двамата. Сега, може да си мислите, че се шегуваме и това вече е твърде фантастично, но гугъл ще потвърди версията. Между другото не е сигурно дали е гръмнал и семейното куче, но има такава версия.  За вечерта, Жан имал желанието да изведе своята любима на романтична вечеря за двама.

Светът никога не е познавал по-голям лъжец от Жан-Клод Романд (СНИМКИ)

По пътя се престорил, че колата се е счупила и се пробвал да я удуши с кабел. Проблемът бил, че дамата се борила за живота си и бързо охладила страстите на лъжльото. Човекът се извинил и я закарал обратно в дома й, а след това се прибрал в къщата си, където го чакали три тела.  В един момент разсипал навсякъде бензин и запалил къщата, а междувременно решил да се самоубива като се нагълтал с хапчета. Проблемът обаче бил, че така или иначе, те били с изтекъл срок на годност, та когато го открили пожарникарите, нямало как да не го спасят.

Светът никога не е познавал по-голям лъжец от Жан-Клод Романд (СНИМКИ)

Пред огнената си къща, той отказвал да говори и всички вярвали, че просто е травмиран.  В съда обаче, положението се променило драстично, Романд бил диагностициран с нарцистично разстройство и доживотна присъда. Първото изслушване за помилване е през 2015-а година, но след като никой повече не говори, съмняваме се, че наистина ще бъде пуснат някога.

Светът никога не е познавал по-голям лъжец от Жан-Клод Романд (СНИМКИ)

Източник: Източник: men.hotnews.bg

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?