img
Home / БЪЛГАРИЯ / Свещениците са категорични: Не трябва да се носите червен конец на ръката, защото истинското му предназначение е да…..

Свещениците са категорични: Не трябва да се носите червен конец на ръката, защото истинското му предназначение е да…..

/
/
/
2246 Views

Становище на християнски свещеник за талисмана

Много хора носят на лявата си ръка червен конец. На въпроса какво значи това и дали може да го носят християните, отговаря архимандрит Филип, помощник-пазител на пещерите близо до Киевско-Печорската лавра“.

Доколкото ми е известно, червен вълнен конец се носи на ръката като талисман срещу зло и болести. Аз не желая да навлизам в подробности за ритуала, свързан с червен конец на ръката, тъй като православната църква не одобрява различни амулети, талисмани, и така нататък.

Всички тези традиции са останали от езичеството и се практикуват от различни видове секти.

Всичко това е откритие на дявола. С цел да отдалечи хората от Бог и истинската вяра, дяволът предлага да вярваме в различни неща, и на тези, които вярват, той сякаш действително им помага. Той действа хитро – просто не закача за известно време хората, които вярват в измислиците му, но след това тези хора попадат в капана на дявола, след което у тях се появяват сериозни духовни проблеми.

Ако те не се покаят в тайнството на изповедта в каноничната православна църква, не се разделят с всички видове суеверия, не започнат да търсят помощта и закрилата на Бог, тогава тези хора постепенно изпадат в ужасна депресия, често полудяват и се самоубиват. И всичко започва с ето такива конци. Имайте предвид това, и не приемайте нещата, които ви подхвърля дявола“, заявява архимандритът. / КОЧ

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook