img
Home / СВЯТ / Семейството на Шабан Шаулич взима 300 000 от виновника за смъртта му (Още подробности)

Семейството на Шабан Шаулич взима 300 000 от виновника за смъртта му (Още подробности)

/
/
/
524 Views
loading...

Семейството на Шабан Шаулич отваря музей на певеца, научи ko4.

Семейството на Шабан Шаулич все още се опитва да преживее тежката и ненадейна загуба на певеца. Кралят на сръбската музика загина при нелеп инцидент на 17-ти февруари на магистарала А2 в Германия на път за летището. Пиян шофьор се заби в задната част на колата, с която се е движел Шаулич. По-късно германските власти съобщиха, че шофьорът се казва Алсин Левант и е от турски произход. Освен, че е бил пиян, той не е имал книжка, а колата, с която уби Шаулич, е била крадена. Единственият оцелял е кумът на Шабан. В катастрофата загина и Мирсад Коич.

Семейството на Шабан ще съди виновникът за тежката катастрофа. От него те могат да получат обезщетение от 300 000 евра. Това се равнява на най-малко 20 участия, който Шаулич би направил, ако беше жив. И докато германските власти са се заели в всичко свързано със случая, семейство на загиналия певец не иска да стои със скръстени ръце. Те се консултират със собствени адвокати. Роднините на Шабан искат да вкарат в затвора Алсин Левант, защото според тях това ще предотврати други такива инциденти и виновникът няма да почерня и други семейства, казва източник близък до семейството.

Съпругата на Шабан се поинтересувала и какво обезщетение може да получи за причиненото нещастие на семейството от Алсин. Въпреки че това няма да върне мъжа й и да намали болката от загубата, Гордана и останалите членове на почерненото семейство са решили какво ще направят с получените пари от виновника за тежката катастрофа.

Гордана е взела решението да инвестира тези 300 000 евра, които ще получи от Алсин Левант, в музей посветен на съпруга й. Така всички почитателите на Краля на сръбската музика ще могат да се докоснат отново до него. И нито той, нито творчеството му ще бъдат забравени, пише republika.mk.

 kliuki.ws

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!