img
Home / СВЯТ / Сензация от архивите: Наистина ли този младеж на снимка от 1917 г. е пътешественик във времето

Сензация от архивите: Наистина ли този младеж на снимка от 1917 г. е пътешественик във времето

/
/
/
1038 Views

Снимка от 1917 г., направена в Канада и публикувана през 1974 г. в книгата на Лестър Кинг Рей Питърсън „Великата история на нос Скот“, изглежда съвсем обикновена.

Въпреки това, сред група хора на хълм, облечени според модата на времето си, ясно се очертава млад мъж в тениска и шорти и дори модерна прическа. Човекът изглежда така, сякаш той е дошъл от плажа през 1980-те години, а е попаднал на фотографията през 1917 г. с един куп инспектори в изграждането на мост.

Снимката е направена в Кейп Скот и е публикувана в „The Cape Scott Story“ още през 1974 година.

Сензация от архивитеОбърнете внимание, той изглежда уплашен, както и двамата души от двете му страни. Позицията на ръцете му показва, че той сякаш се опитва да се успокои. Също в най-десния ъгъл може да се види дама (облечена в стила на това време), сочеща към него. С други думи, хората не стоят неподвижни, гледайки камерата за 5 минути със сухи лица, както е било привично в онова време, а гледат към човека с недоумение.

Пътешественик във времетоИ сега просто погледнете косата му! И да, тениска. Те са изобретени през 1913 г., а само допреди 4 години са се използвали като „долна риза“ – всички мъже на снимката имаг ризи с дълъг ръкав – в най-добрия случай би било необичайно да се носят „по бельо“ и, разбира се, не на снимката!

Photoshop? Не. Photoshop не е измислен до 1988 г.

Превод: БЛИЦ

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook