Синът на Нотариуса раздава храна на бездомни (СНИМКИ)

Sina na Notariusa razdava hrana na bezdomni

Синът на Мартин Божанов-Нотариуса – Любен, раздава храна на бездомни в столицата и участва в благотворителната кампания „Подай ръка“.

Това видя „България Днес“ от сайта на организацията, помагаща на бедните хора у нас, която е създадена от близък приятел на Любен Божанов.

Любен Божанов раздава храна от багажника на колата си
Любен Божанов раздава храна от багажника на колата си

Синът на Нотариуса и неговите сподвижници пълнят един цял багажник с всякаква храна – хляб, кебапчета, кюфтета, ориз, супи и много други неща, и паркират возилото в центъра на София. Щом ги зърнат, нуждаещите се и гладни бездомни столичани само за минути извъртат огромна опашката. Лично Любен Божанов подава на всеки един човек по една кутия с различна манджа и парче хляб, което се вижда и на снимките.

Хората са благодарни на сина на Нотариуса
Хората са благодарни на сина на Нотариуса

Личи си, че младият мъж е тръгнал по свой път, а не по стъпките на татко си. Баща му Нотариуса бе ликвидиран на 31 януари в софийския кв. „Горна баня“, където живееше със съпругата си и двете дечица от нея. След смъртта му стана ясно, че Божанов е ръководил престъпна мрежа, която е извършвала всякакви услуги срещу определена сума в рамките на съдебната система.

Супи, кебапчета, кюфтета раздава Любен на нуждаещите се
Супи, кебапчета, кюфтета раздава Любен на нуждаещите се

 Създаване на инициативата

Кампанията „Подай ръка“ е създадена от приятеля на сина на Нотариуса Мартин Мартинов през 2017 г. Идеята му се поражда от това защо има несправедливост и незаконност в тази държава.

Кампанията "Подай ръка" е основана от Мартин Мартинов
Кампанията „Подай ръка“ е основана от Мартин Мартинов

Всичко започва в заведението на Мартинов преди близо 7 години и вече за поредна година той не се отказва, въпреки че в повечето случаи на него му коства 60% лични средства и 40% от дарения – понякога са 50% на 50%. Не на последно място е и трудът, за който понякога има доброволци, понякога не.

„Краят на Света е там, където свършва Добротата.“ Основателят на „Подай ръка“ цитира мъдрост на Дядо Добри.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Синът на Нотариуса раздава храна на бездомни (СНИМКИ)"

Какво мислите?