Горещи новини

Скандални разкрития за имотите на семейство Панови

имотите на семейство Панови

Лозан Панов е укрил над 2000 лева доходи от наем от вилата си на морето. Оставката на председателя на ВКС е единствено възможния за него изход от непрекъснатите скандали, с които обижда съдебната система, научи ko4.

След като стана ясно, че през 2013г. председателят на ВКС Лозан Панов си е закупил парцел и вила на морския бряг за „крупната“ сума от 26 хиляди лева и не се касае за едноетажна, а за двуетажна, луксозно изпълнена постройка, нови разкрития показват, че Панов е получавал доходи от отдаването й под наем, които обаче не е декларирал.

Вилата на Панов на морския бряг не е временна постройка, както се твърди в изданията на кръга „Капитал“, а луксозно довършена къща

БЛИЦ разполага с информация, че през 2014г. вилата е била ползвана от физическо лице, което е заплатило наем на Лозан Панов от над 2000 лева, и то по банков път. Сумата обаче не е била декларирана от председателя на ВКС в годишната му декларация и съответно не е заплатен дължимия данък общ доход върху нея.

Ако това е така, то се поставя въпросът защо тези факти удобно бяха спестени от „Капитал“ през октомври 2018г., когато в публикация в изданието на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, се направи опит за неглижиране на констатациите на НАП при извършената на Лозан Панов данъчна ревизия, пише блиц. Всъщност реакцията е обяснима, защото не може да има никакво оправдание за недекларирането на наема, получен за ползването на вилата, още повече, че заплащането му по банков път неминуемо оставя следи и не може да бъде прикрито.

имотите на семейство Панови

Лозан Панов си е закупил вила до Варна, в местността Галата, за сумата от… 26 хиляди лева.

Едно от възможните обяснения за „пропуска“ на Панов е, че просто е забравил за този свой доход дошъл по банковата му сметка, защото през следващите години е получавал сумите от наем „на ръка“. Когато обаче си бил точно по това време съдия във Върховния административен съд, който съд е последната инстанция, произнасяща се по актовете на НАП и съответно много добре знаеш, че всеки лев доход трябва да се декларира, пропускът е малко вероятен.

Другият вариант е Панов умишлено да е скрил този наем, което напълно кореспондира и с други негови укрити доходи, за които се признава в публикацията в „Капитал“ от миналата година – недекларирани хонорари, както и наеми от апартаментите му в София.

И при двата варианта обаче, оставането на Панов и минута повече на поста му, е директна обида не само към съдийското съсловие, към което принадлежи, но и към цялото общество. Не само защото председателя на ВКС вече е осъден с влязло в сила решение заради неподаването на декларация пред Сметната палата.

Не само защото политиканства и е приближен на подсъдими олигарси. Не само защото съпругата му Елисавета Панова е закупила по скандален начин жилище от „Артекс“. Не само защото същата смята, че българският съд „извращава правото“, докато мъжът й го оглавява. А основно защото липсата на всякакъв морал в най-висшия съдия в държавата, възпрепятства по изключително брутален начин всеки опит съдебната ни система да се отърси от зависимостите и най-после да заработи в услуга на гражданите.

Марица

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Скандални разкрития за имотите на семейство Панови"

Какво мислите?