Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Сладкиш за всеки ден за 5 минути! Разбъркай и изпечи – лек, бърз и много вкусен/
Сладкиш за всеки ден за 5 минути! Разбъркай и изпечи - лек бърз и много вкусен/

Сладкиш за всеки ден за 5 минути! Разбъркай и изпечи – лек, бърз и много вкусен/

Ако харесвате бързи рецепти, които са практични, много лесни и трябва да изцапате само един съд, запазете тази рецепта, защото ще ви хареса. Приготвя се от продукти, които вече имате в кухнята и има неустоим аромат, мек е като памук и дори има сочна нотка, която улеснява изяждането.

Със сигурност ще правите този Сладкиш за всеки ден наистина всеки ден. Можете да го използвате и като основа за торта в комбинация с лек, освежаващ крем или просто да поръсите кокос отгоре и да сервирате с кафето. Ето какво ви трябва, за да си приготвите лесния и бърз сладкиш:

Сладкиш за всеки ден

Продукти:

  • 3 големи яйца
  • 150 гр. захар
  • 1 щипка сол (четвърт чаена лъжичка)
  • 120 мл олио
  • 150 мл портокалов сок (може прясно изцеден или от кутия)
  • ситно настъргана портокалова кора
  • 230 гр. брашно
  • 15 г бакпулвер
  • малко сладко за намазване
  • малко кокосово брашно за поръсване

Приготвяне:

Измийте добре портокала и го оставете да престои в солена вода или във вода със супена лъжица сода за хляб. След 30-40 минути обтрийте добре кората на портокала и изплакнете със студена вода. След това избършете портокала и настържете повърхностната портокалова кора на ситно ренде.

Изстискайте сока от портокала. Трябва да вземете 150 мл пресен портокалов сок, но можете да използвате и сок от кутия. В по-дълбока купа се счупват три големи яйца, които предварително са престояли един час на стайна температура.

яйца в купа

Добавете щипка сол и разбийте с кухненска тел до разбиване на яйцата. След това добавете 150 г захар и продължете да разбивате, докато захарта се разтвори. Добавете 120 мл олио и 150 мл портокалов сок и разбъркайте.

яйца с портокалов сок

След като мокрите съставки се смесят добре, към сместа постепенно се добавя пресятото брашно. Добавя се на два-три пъти или малко по малко, за да се бърка по-лесно и да не остават бучки в сместа.

портокалово тесто

брашно в сместа

Когато брашното се смеси напълно, добавете ситно настърганата портокалова кора, разбъркайте и накрая добавете пакетче и половина бакпулвер (15 г), пресят, след което отново разбъркайте, за да се смесят. Трябва да се получи хомогенна, гъста и полутечна смес.

смес за сладкиш

тесто за сладкиш

Постелете по-малка форма с размери 18×27 см или приблизително (за предпочитане с гъвкав ръб) с хартия за печене или намаслете и поръсете с брашно. Изсипете сместа, разпределете равномерно и потупайте няколко пъти във формата, за да се отделят балончета.

кексово тесто

тесто във форма

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35-40 минути. Оставете изпечения сладкиш да изстине малко, след което извадете от формата, намажете го с тънък пласт със сладко от кайсии (ако имате може и с течен мед), поръсете с кокосово брашно и сервирайте.

сладкиш глазиране

сочен сладкиш с кокос

Да ви е сладко!

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?