img
Home / СВЯТ / След като прочетете това, вече никога няма да носите портфейла в задния джоб! Проблемът, далеч не са само джебчиите!

След като прочетете това, вече никога няма да носите портфейла в задния джоб! Проблемът, далеч не са само джебчиите!

/
/
/
375 Views
loading...

Ако имате навик да носите портфейла си в задния джоб, не просто сте лесна мишена за джебчии, а и вредите на здравето си, откриха учени.

Когато сте в изправено положение, портфейлът в задния джоб не представлява проблем. Ситуацията обаче се променя коренно, когато седнете.

Стюард Макгил, професор по гръбначна биомеханика в University of Waterloo, казва, че седенето върху пачка с пари може да причини изключително напрежение върху тазобедрената става и долната част на гърба, което често води до хронична болка в гърба.

Макгил обяснява, че наличието на издутина под едната страна на тялото причинява изкривяване на таза и гръбначния стълб, което води до дискомфорт в дългосрочен план, пише Пик.

Професорът съветва, че най-добрият начин да облекчим стреса върху тялото е да изваждаме портфейла от джоба си, когато сме в седнало положение. Освен това препоръчва смяна на портфейла с щипка за банкноти.

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook
error: Кражбата на материали от КОЧ е забранена!