img
Home / БЪЛГАРИЯ / Сняг и виелици блокираха половин България-ОБОБЩЕНИЕ

Сняг и виелици блокираха половин България-ОБОБЩЕНИЕ

/
/
/
425 Views

Сняг и виелици блокираха частично половин България. Зимната стихия спря почти напълно полетите от летище София.

Затруднено беше движението по всички основни пътища в западната и южната част на страната.
Пътната агенция и общинските власти обявиха, че полагат всички усилия да почистват основните трасета. Жълт код за опасни валежи е обявен в 11 области.

Снегът засипа столицата буквално за минути. И донесе със себе си известни неудобства. Да хванеш такси се оказа почти невъзможно. А да се придвижиш с личния си автомобил – особено сложно. Особено за шофьора на този тир, който се завъртя на околовръстния път – между магистралите Тракия и Хемус. В него се удариха още няколко автомобила.

От  общината обявиха, че са хвърлили в битката в снега близо 200 снегорина.Със сигурност по-добре е можела да се справи снегопочистващата фирма на магистрала „Струма”, в област Кюстендил, където също имаше закъсали тирове.

За недобре свършената работа, фирмата ще отнесе глоба, обявиха от АПИ.Непочистен е бил пътят и в района на „Витиня“, забелязаха наши зрители.  А на магистрала „Хемус“ чакащи в задръстването играха хоро около автомобилите си.

Сняг и виелици блокираха половин България-ОБОБЩЕНИЕ

 

Шест полета до летище София бяха отменени. Голяма част от останалите закъсняха.

За разлика от пътищата в страната, падналият сняг повдигна коледния дух на немския базар в столицата.

В Северозападна България снегът създаде сериозни проблеми на шофьорите. Десетки камиони закъсаха по международния път Е79 за „Дунав мост” 2.Снегът в Монтанско започна да вали около обяд и бързо създаде проблеми на шофьорите.

Десетки камиони закъсаха по международния път за „Дунав мост” 2.„В Турция няма такова нещо, в Армения няма, това тук е трагичен случай”, казва един от шофьорите.

Към обяд турски тир се удари в идващ насреща лекотоварен камион край монтанското село Белотинци и блокира напълно движението за „Дунав мост” 2.

„Тръгнал е да изпреварва и се е завъртял и ударил другата кола, тръгнал е да изпреварва и се е подхлъзнал”, обясни свидетел на инцидента. Шофьорът на лекотоварния камион е настанен в болница.

Източник: www.flashnews.bg

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook